Inspiratie

(familie)opstelling

11 januari, 2024

Misschien herken je het wel: je neemt je echt voor om het deze keer anders te doen of anders te reageren. Toch ben je, voor dat je er ergen in hebt, weer in hetzelfde patroon als altijd gestapt. Je merkt dat je er last van hebt in je relaties, werk of het belopen van je eigen pad en toch lukt het je niet om verandering aan te brengen. Dan is een (familie)opstelling echt iets voor jou!

Hipsy

Ga jij mee op bosreis?

21 juni, 2023

In voorbereiding op mijn PCT avontuur ging ik met Anne van @ongebaandepaden mee op de bosreis: Een nacht alleen verblijven in het bos ingeleid door een prachtige ceremonie waarbij je dromen en angsten centraal staan. Fantastisch vond ik het! Daarom des te bijzonder dat wij hem dit jaar twee keer samen organiseren! En jij kan mee!

Chapter.you

“En hoe was het?” – een terugblik op mijn PCT

26 oktober, 2022

“En… hoe was het?” Weer diezelfde vraag -denk ik- en nog steeds heb ik geen passend antwoord.

Sinds ik 5 weken terug ben van mijn 3 maanden durende wandelavontuur op de Pacific Crest Trail heb ik deze vraag tientallen keren gekregen. Nog altijd kom ik eigenlijk niet verder dan “Ja leuk” en “waanzinnig mooi!”

a + c giff-51 landscape

10.000 stappen voor je werk

19 mei, 2022

Maandag 05:30, mijn werker gaat. Zou ik me nog even omdraaien? Nee besluit ik, want ik ben op een missie! Ik trek mijn kleren aan. Nog even geen werkkleren, maar de wandelkleren die ik de avond ervoor heb klaargelegd. Ik pak een banaan en stap naar buiten. Heerlijk. De komende anderhalf uur zijn voor mij! In deze blog neem ik je mee in het experiment dat ik met mezelf ben aangegaan: #10000stappenvoorjewerk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn spirituele wandeling #1: een bezoekje aan een medium

20 november, 2019

Ik bewandel graag verschillende paden, gebaand of minder gebaand, hobbelig of vlak. Ik wil ervaren hoe dingen zijn om zo echt te kunnen oordelen wat wel en wat niet bij mij past. Als je bij mij een zaadje plant kun je er dus de klok op gelijk zetten dat ik het een keer ga ervaren. Zo ben ik ook op het spirituele pad beland. Voor de een zweverig, voor de ander juist heel normaal. Ik vind het tot nu toe vooral reuze interessant en het brengt me juist met beide benen op de grond. Betekent dat dat alles van spiritualiteit bij mij past? Waarschijnlijk niet. Maar daar kom je maar op één manier achter. Met heel veel liefde neem ik jullie vanaf nu dan ook mee op mijn spirituele wandeling. Elke maand zal ik een spirituele ervaring op mijn blog delen, wat ik ervan vond en wat het me heeft opgeleverd. In de eerste blog vertel ik jullie meer over mijn recente ervaring met een medium.

Cfoto-familie Romme-130

Aankondiging: December Chapter You maand!

14 november, 2019

“Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen!” En laat december nou net de grootste feestmaand zijn. Een mooi moment dus om jouw eigen slingers op te hangen. Om in deze drukke maand ook stil te staan bij jezelf en tegelijkertijd intenties te zetten voor 2020. Dus wil jij meer uit het leven halen? Wil jij (meer) ontdekken wat je echt wil? Wil jij je eigen pad lopen en je minder druk maken om wat anderen van jou vinden? Dan is de Chapter You maand echt iets voor jou! Lees hieronder snel meer!

uityproberen 1031

Binnenstebuiten #3: Irma Romme over back to basic gaan

6 november, 2019

Veel van mijn mooiste lessen heb ik geleerd terwijl ik in de natuur was óf ben ik in de natuur pas echt gaan begrijpen. Niet voor niets luidt het spreekwoord: naar buiten gaan is eigenlijk naar binnen gaan. En hierin ben ik vast niet de enige! Om jullie nog meer te inspireren vaker de natuur in te gaan (op zoek naar jezelf) heb de rubriek “Binnenstebuiten” in het leven geroepen waarin ook anderen hun mooiste ervaringen & lessen in de natuur kunnen delen. Deze keer is het woord aan mijn zus Irma waarin ze verteld over wat het voor haar betekent om back to basic te gaan, met voorbeelden uit Nepal en Zweden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Review: #echtinbusiness van Charlie’s Kitchen

3 november, 2019

Januari 2019: 2019 zou mijn jaar worden, het jaar dat ik echt aan mijn dromen ging werken. Meteen ging ik aan de slag, met een website, blogs, een instagram etc. Ik wist mijn dromen, en het waren grote dromen! Na de zomer stond er nog niet wat ik hoopte dat er zou staan. Ik zat vast. Ik wist wat mijn einddoel was, maar had geen idee hoe ik daar moest komen. Want hoe zet je eigenlijk een onderneming op? Was ik er al wel klaar voor? En hoe kom je aan klanten? Eind augustus zag ik de eerste try out van het #echtinbusiness programma van Charlie’s Kitchen voorbij komen. Wat een gaaf aanbod en wat een lage prijs. Meteen heb ik mij ingeschreven. Dit zou mij sowieso gaan helpen! Inmiddels is het afgerond en ik had geen betere beslissing kunnen nemen! In deze blog neem ik jullie mee.

Wandeling Entlebuch-17

Binnenstebuiten #2: Sylvia van SummitStories.nl

23 oktober, 2019

Veel van mijn mooiste lessen heb ik geleerd terwijl ik in de natuur was óf ben ik in de natuur pas echt gaan begrijpen. Niet voor niets luidt het spreekwoord: naar buiten gaan is eigenlijk naar binnen gaan. En hierin ben ik vast niet de enige! Om jullie nog meer te inspireren vaker de natuur in te gaan (op zoek naar jezelf) heb de rubriek “Binnenstebuiten” in het leven geroepen waarin ook anderen hun mooiste ervaringen & lessen in de natuur kunnen delen. Deze keer is het woord aan Sylvia. Samen met haar man Thomas heeft ze de blog SummitStories.nl (aanrader!!). Hierin delen ze hun verhalen over al hun outdoor avonturen en vandaag deelt ze ook meer over zichzelf in deze blog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 redenen om naar buiten te gaan in de herfst

23 september, 2019

Het is inmiddels officieel herfst, mijn lievelingsseizoen! Want: tijd voor knusse bankhang-avondjes met rode wijn, kaarsjes en warme dekentjes. Maar ook zeker tijd om naar buiten gaan! De herfst is namelijk een prachtig wandelseizoen. In deze blog vertel ik je waarom.

DSC_1133

5-daagse rondreis Zuid-IJsland: de route en bezienswaardigheden

22 augustus, 2019

Na de fantastische Laugavegur Trail hadden we nog een paar dagen om meer van IJsland te bekijken. We besloten met een huurauto naar het zuiden van IJsland en de Golden Circle te rijden. In deze blog lees je meer over onze route en de bezienswaardigheden die wij bezochten.

DSC_0063

Een ode aan fotografie

18 augustus, 2019

Steeds meer hoor je het geluid dat mensen teveel door een zouden scherm leven en bij foto’s maken wordt al snel een grap over een Instagram foto gemaakt. Je zou minder in het nu leven en minder echt (de natuur) ervaren. En dit is natuurlijk waar, maar voor mij geldt óók, als ik er bewust mee bezig ben, juist het tegenovergestelde. En dit geluid hoor je te weinig vind ik. Vandaar mijn ode aan fotografie.

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You
Instagram @chapter.you