8 redenen om naar buiten te gaan in de herfst

Het is inmiddels officieel herfst, mijn lievelingsseizoen! Want: tijd voor knusse bankhang-avondjes met rode wijn, kaarsjes en warme dekentjes. Maar ook zeker tijd om naar buiten gaan! De herfst is namelijk een prachtig wandelseizoen. In deze blog vertel ik je waarom.

september 23, 2019
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prachtige kleuren

De kleuren buiten zijn in 1 woord prachtig! Het gele, oranje en bruine van de bladeren gecombineerd met (hopelijk) een stralend blauwe lucht, de laaghangende zon, de prachtige paddenstoelen en dennenappels. Allemaal even fotogeniek als je het mij vraagt!

Zonlicht

De dagen worden korter en we zitten steeds meer binnen. Extra belangrijk dus om toch nog wat frisse lucht en zonlicht voor de vitamine D op te doen.

Uitwaaien op het strand

Wie zegt dat het strand alleen leuk is in de zomer, is er duidelijk nog nooit in de herfst geweest. Dikke jas aan, lekker uitwaaien en je hoofd leeg maken. Heerlijk om heen over het strand te lopen en terug over de duinen (zoals in Zoutelande kan).

Warme chocolademelk

Na een lekkere strand- of boswandeling smaakt er niks lekkerder dan een warme chocolademelk (met slagroom en huisgemaakte appeltaart)! En omdat je al lekker bewogen hebt kun je dit ook nog geheel zonder schuldgevoel nemen.

Quality time

De herfst is het seizoen om meer naar binnen te keren én om netflix series te bingewatchen. Heerlijk! Maar hierdoor heb je minder quality time met de mensen om je heen en minder mooie gesprekken dan toen je de lange zomeravonden spendeerden in de tuin. Tijdens een lekker herfstwandeling kun je dit helemaal goedmaken, want tijdens een wandeling heb je vaak de mooiste gesprekken.

Minder last van najaarsdip

Ben jij iemand die makkelijk last heeft van de welbekende najaarsdip? Voel jij je in de donkere maanden vaak lusteloos en slap en ben je vaker moe? Je zou zomaar eens baat kunnen hebben bij het bewust in de natuur zijn. Adem de frisse lucht in, kijk naar de kleuren om je heen en neem vitamine D in je op. Elke dag een korte wandeling kan al genoeg zijn om je cortisol levels op peil te houden en bovendien maak je endorfine (het gelukshormoon) aan.

Decoratie voor in huis

Hoe leuk is het om de herfst in huis te halen?! Ga hiervoor eens niet naar dure tuincentra maar verzamel het in het bos! Eikels (en dan bedoel ik niet de vervelende mannen), dennenappels, herfstbladeren en noten: je kunt er prachtige herfststukjes mee maken.

Dikke jassen, sjaals en koude lucht

Je loopt buiten met een dikke jas aan en sjaal om. Het is vroeg in de ochtend en de lucht is stralend blauw. De blaadjes ritselen onder je voeten en terwijl het zonnetje op je huid schijnt blaas je een koude wolk lucht uit. Ultiem najaarsgevoel!

HEZM5583

Chapter You

Hét platform om jou te inspireren en motiveren om vaker de natuur in te trekken en simpelweg te gaan wandelen. Samen met anderen, of juist als quality time voor jezelf. Wandelen helpt mij om mijn hoofd leeg te maken, het brengt rust, en het levert bovendien de mooiste (creatieve) inzichten op. Dit gun ik jou natuurlijk ook. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you