Blog

(familie)opstelling

11 januari, 2024

Misschien herken je het wel: je neemt je echt voor om het deze keer anders te doen of anders te reageren. Toch ben je, voor dat je er ergen in hebt, weer in hetzelfde patroon als altijd gestapt. Je merkt dat je er last van hebt in je relaties, werk of het belopen van je eigen pad en toch lukt het je niet om verandering aan te brengen. Dan is een (familie)opstelling echt iets voor jou!

Hipsy

Ga jij mee op bosreis?

21 juni, 2023

In voorbereiding op mijn PCT avontuur ging ik met Anne van @ongebaandepaden mee op de bosreis: Een nacht alleen verblijven in het bos ingeleid door een prachtige ceremonie waarbij je dromen en angsten centraal staan. Fantastisch vond ik het! Daarom des te bijzonder dat wij hem dit jaar twee keer samen organiseren! En jij kan mee!

Chapter.you

“En hoe was het?” – een terugblik op mijn PCT

26 oktober, 2022

“En… hoe was het?” Weer diezelfde vraag -denk ik- en nog steeds heb ik geen passend antwoord.

Sinds ik 5 weken terug ben van mijn 3 maanden durende wandelavontuur op de Pacific Crest Trail heb ik deze vraag tientallen keren gekregen. Nog altijd kom ik eigenlijk niet verder dan “Ja leuk” en “waanzinnig mooi!”

Ontwerp zonder titel (1)

Volg mij nu ook op YouTube!

8 juni, 2022

Yes yes yes! Je leest het goed! Vanaf nu heb ik ook een YouTube Kanaal. Als ik dacht aan hoe ik mijn ervaringen op de Pacific Crest Trail het liefst met jullie wil delen dat kwam daar ook echt (bewegend) beeld bij kijken. De natuur, de rauwe emoties, de mensen: ik wil het jullie allemaal zo echt mogelijk laten zien. En dus was het tijd voor Youtube!

a + c giff-51 landscape

10.000 stappen voor je werk

19 mei, 2022

Maandag 05:30, mijn werker gaat. Zou ik me nog even omdraaien? Nee besluit ik, want ik ben op een missie! Ik trek mijn kleren aan. Nog even geen werkkleren, maar de wandelkleren die ik de avond ervoor heb klaargelegd. Ik pak een banaan en stap naar buiten. Heerlijk. De komende anderhalf uur zijn voor mij! In deze blog neem ik je mee in het experiment dat ik met mezelf ben aangegaan: #10000stappenvoorjewerk.

PCT bag

What’s in my PCT bag?

15 mei, 2022

Nu ik echt bijna ga starten met mijn 3 maanden avontuur op de Pacific Crest Trail wordt mijn paklijst ook steeds duidelijker. Oneindig keer ben ik gewisseld. Heb ik dit écht nodig? Kan ik dit op een lichtere manier meenemen? Waarmee kan ik niet zonder? En welke spullen moet ik nog aanschaffen. Allemaal vragen die hebben geleid tot mijn huidige paklijst. Lees je mee?

podcast ik wil hiken

Ik Wil Hiken Podcast: mijn PCT voorbereidingen

24 februari, 2022

4 maanden voor mijn hike op de PCT werd ik geïnterviewd door Rick voor de Ik Wil Hiken Podcast. In deze podcast serie neemt hij je mee in alles wat met hiken te maken heeft en ik mocht mijn verhaal doen over de voorbereidingen voor mijn avontuur. Benieuwd naar mijn antwoorden op vragen als: wat gaat de reis mij kosten? Waar ben ik bang voor? en hoe bereid ik mij voor? Je hoort het allemaal terug!

Chapter.you

7 redenen waarom je juist wél uit je comfort zone moet stappen

27 januari, 2022

Uit je comfort zone stappen is spannend. Je weet niet zo goed of je datgene wel kan of dat het bij je past. Je voelt misschien allemaal angsten opkomen, ziet alle slechte uitkomsten van dit scenario glashelder voor je en het voelt onveilig. Waarom zou je dan niet gewoon lekker in je comfort zone blijven zitten vraag je je misschien af? In deze blog geef ik je 7 redenen waarom je juist wél uit je comfort zone zou willen stappen.

herder gear 3

Gear: the big three

18 januari, 2022

Yes! Mijn inschrijving voor de PCT is rond! 1 juli 2022 start ik aan mijn 3 maanden durende avontuur op de PCT. Een wandeltocht door Noord-Amerika waarbij ik al mijn persoonlijke spullen, eten en tent mee op mijn rug draag. Mijn uitrusting kies ik daarom zorgvuldig uit en deze probeer ik zo licht mogelijk te houden. In deze blog neem ik jullie mee in mijn big 3 three: de 3 belangrijke items die het meeste bijdragen aan het gewicht van jouw backpack, namelijk je rugzak, het slaapsysteem en tent.

Chapter.you

Mijn PCT droom en ik in de podcast voor avontuurlijke vrouwen

10 januari, 2022

Eind april 2021 werd ik door Antonette van @avontuurlijkevrouwen geïnterviewd voor haar gelijknamige podcast? Het onderwerp? Mijn weg naar mijn droom hike op de PCT en mindful wandelen.

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You
Instagram @chapter.you