Over mij

Vind jij het moeilijk om te bepalen wat jij wil in het leven? Maak jij je (te) vaak druk om wat anderen van jou vinden? Vind jij het belangrijker dat anderen het naar hun zin hebben dan jijzelf? En ben jij graag buiten? Met Chapter You wil ik jou helpen om je eigen pad te gaan lopen door letterlijk te gaan wandelen om zo meer uit jouw leven te halen. Want het is tijd voor hoofdstuk jou!

Mijn weg naar mijn eigen pad heb ik wandelend mogen ontdekken ondersteund door verschillende cursussen, opleidingen en boeken, en ik neem jou mee op deze reis! Niet alleen werkt wandelen en de natuur helend, reflecterend en hoofd leeg makend, het kan bovendien letterlijk altijd en overal. In de lunchpauze, bij jou in de buurt, op vakantie of aan de andere kant van de wereld.

 

Maar wie ben ik dan en wat zijn mijn drijfveren achter Chapter You?

Ik ben Ingrid Romme, 28 jaar en geboren als boerendochter in Etten-Leur. Als kind was ik daarom altijd al veel buiten. In mijn jonge jaren is mijn passie voor wandelen aangewakkerd. Met mijn ouders en zussen gingen we in plaats van op vakantie naar de zon, wandelen in de Ardennen of in de Alpen. Gek was ik er op! Een hele dag in de natuur, jezelf uitdagen die berg te beklimmen om vervolgens heerlijk voldaan op de camping terug te komen.


“Met mijn ouders en zussen gingen we in plaats van op vakantie naar de zon, wandelen in de Ardennen of in de Alpen. Gek was ik er op! ”


Pas in mijn puberteit begon ik echt bewust te worden van de rustgevende werking van wandelen. Wanneer ik piekerde, boos of verdrietig was hielp wandelen mij relativeren en bracht me thuis vol nieuwe inspiratie. Later toen ik een periode op zoek ging naar mezelf zorgde wandelen samen met de belangrijke mensen om me heen dat ik mij opende en tijdens die wandelingen ontstonden dan vaak de mooiste gesprekken.

En verder, wie ben ik dan nog meer?

Ik ben afgestudeerd bewegingswetenschapper en na eerst een poosje onderzoeker te zijn geweest nu werkzaam als consultant in de zorg. Naast vrienden en familie is ook sport altijd belangrijk voor me geweest. Van hardlopen, tot squash en tennis, tot boulderen en crossfit: ik heb het allemaal gedaan in de afgelopen jaren en doe het liefst zoveel mogelijk verschillende sporten tegelijkertijd. Verder woon ik sinds eind 2018 samen met mijn vriend in het Brabantse Etten-Leur, heb ik al drie keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en houd ik ervan om (samen) de wereld over te reizen. Hier kunnen de mooiste wandelingen natuurlijk niet ontbreken.

Het is ook tijdens zo’n wandeling aan de andere kant van de wereld dat het idee van Chapter You is ontstaan. Ik word zo gelukkig van wandelen, het brengt rust in mijn hoofd, laat mij optimaal genieten van de natuur en het boost mijn zelfvertrouwen. Het brengt mij terug bij mijzelf en mijn eigen pad. Dit gevoel wil ik aan elke jong volwassene met een druk leven overbrengen en jou motiveren vaker dat momentje voor jezelf te pakken en de natuur in te gaan.

HEZM5583

Chapter You

Hét platform om jou te inspireren en motiveren om vaker de natuur in te trekken en simpelweg te gaan wandelen. Samen met anderen, of juist als quality time voor jezelf. Wandelen helpt mij om mijn hoofd leeg te maken, het brengt rust, en het levert bovendien de mooiste (creatieve) inzichten op. Dit gun ik jou natuurlijk ook. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You
Instagram @chapter.you