Over mij

Het gezicht achter Chapter You

Ik ben Ingrid Romme, 30 jaar en  als boerendochter geboren in Etten-Leur. Als kind was ik daarom altijd al veel buiten. In mijn jonge jaren is mijn passie voor wandelen aangewakkerd. Met mijn ouders en zussen gingen we in plaats van op vakantie naar de zon, wandelen in de Ardennen of in de Alpen. Gek was ik er op! Een hele dag in de natuur, jezelf uitdagen die berg te beklimmen om vervolgens heerlijk voldaan op de camping terug te komen.


“Met mijn ouders en zussen gingen we in plaats van op vakantie naar de zon, wandelen in de Ardennen of in de Alpen. Gek was ik er op! ”


Pas in mijn puberteit begon ik echt bewust te worden van de rustgevende werking van wandelen. Wanneer ik piekerde, boos of verdrietig was hielp wandelen mij relativeren en bracht me thuis vol nieuwe inspiratie. Later toen ik een periode op zoek ging naar mezelf zorgde wandelen samen met de belangrijke mensen om me heen dat ik mij opende en tijdens die wandelingen ontstonden dan vaak de mooiste gesprekken.

En verder, wie ben ik dan nog meer?

Ik ben afgestudeerd bewegingswetenschapper en na eerst een poosje onderzoeker te zijn geweest nu werkzaam als consultant in de zorg. Naast vrienden en familie is ook sport altijd belangrijk voor me geweest. Van hardlopen, tot squash en tennis, tot boulderen en crossfit: ik heb het allemaal gedaan in de afgelopen jaren en doe het liefst zoveel mogelijk verschillende sporten tegelijkertijd. Verder woon ik sinds eind 2018 samen met mijn vriend in het Brabantse Etten-Leur, heb ik al drie keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en houd ik ervan om (samen) de wereld over te reizen. Hier kunnen de mooiste wandelingen natuurlijk niet ontbreken.

Het is ook tijdens zo’n wandeling aan de andere kant van de wereld dat het idee van Chapter You is ontstaan. Ik word zo gelukkig van wandelen, het brengt rust in mijn hoofd, laat mij optimaal genieten van de natuur en het boost mijn zelfvertrouwen. Het brengt mij terug bij mijzelf en mijn eigen pad. Dit gevoel wil ik aan elke jong volwassene met een druk leven overbrengen en jou motiveren vaker dat momentje voor jezelf te pakken en de natuur in te gaan.

Mijn opleidingen

  • Bachelor Biomedische Wetenschappen
  • Master Bewegingswetenschappen
  • Cursus Meesterschap in Zelfvertrouwen & Meesterschap in Geluk bij de Bewustzijnsschool in Amsterdam
  •  Talent for Care: twee-jarig traineeship gericht op (persoonlijk) leiderschap in de zorg (afgerond in sept. 2020)
  •  CIVAS opleiding tot wandelcoaching (afgerond in mei 2020)
  • Mindful Run / Mindful Walk instructeurs opleiding
  • SeizoensWijs door Marianne Koene (2020)
IMG_1248

Chapter You

“Al wandelend naar meer rust in je hoofd” Dat is waar Chapter You voor staat. Hoe? Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je creativiteit door jouw vraagstukken letterlijk in beweging te zetten. Vanuit hier ontstaat de rust, energie en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You
Instagram @chapter.you