Ik Wil Hiken Podcast: mijn PCT voorbereidingen

24 februari, 2022

4 maanden voor mijn hike op de PCT werd ik geïnterviewd door Rick voor de Ik Wil Hiken Podcast. In deze podcast serie neemt hij je mee in alles wat met hiken te maken heeft en ik mocht mijn verhaal doen over de voorbereidingen voor mijn avontuur. Benieuwd naar mijn antwoorden op vragen als: wat gaat de reis mij kosten? Waar ben ik bang voor? en hoe bereid ik mij voor? Je hoort het allemaal terug!

podcast ik wil hiken

Op mijn 30e verjaardag (1 december 2020) besloot ik dat ik mijn Pacific Crest Trail (PCT) droom werkelijkheid wilde laten worden. Het was tijd om van dromen naar doen te gaan en dus besloot ik op dat moment dat ik in de zomer van 2022 3 maanden op de PCT wilde gaan lopen. Hoe ik daar zou komen, dat wist ik nog niet. Gelukkig had ik anderhalf jaar om daar achter te komen.

De Pacific Crest Trail is een 4268 km lange trail die loopt van de Mexicaanse grens tot aan de Canadese grens aan de west kust van de VS. Je kan je misschien wel voorstellen dat daar een hele voorbereiding bij komt kijken. Zoals ik in deze podcast vertel heb ik mijn voorbereidingen in 3 categorieën opgedeeld: fysiek, mentaal en praktisch. Hoe deze voorbereiding er verder uitziet beluister je in de podcast.

Wil je nu meer weten over de PCT? Rick schreef bovendien een waanzinnige A-tot-Z blog over deze trail.

 

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you