(familie)opstelling

11 januari, 2024

Misschien herken je het wel: je neemt je echt voor om het deze keer anders te doen of anders te reageren. Toch ben je, voor dat je er ergen in hebt, weer in hetzelfde patroon als altijd gestapt. Je merkt dat je er last van hebt in je relaties, werk of het belopen van je eigen pad en toch lukt het je niet om verandering aan te brengen. Dan is een (familie)opstelling echt iets voor jou!

Een (familie)opstelling is een methodiek die is ontwikkeld om de onderliggende dynamieken in familie- of sociale systemen bloot te leggen. Het wordt vaak gebruikt om inzicht te verkrijgen in persoonlijke problemen, familieconflicten, en emotionele blokkades. Het woord “familie” in “(familie)opstelling” duidt op de oorspronkelijke focus op familierelaties, maar de methode kan ook toegepast worden op andere sociale systemen (zoals werk- of vriendenkringen) of thema’s die spelen in jezelf.

Tijdens een (familie)opstelling wordt aandacht besteed aan de posities van de verschillende elementen of personen, onderlinge afstanden, en non-verbale communicatie. Op deze manier ontstaat er een ruimtelijke representatie van de dynamieken binnen het systeem. Ik begeleid het proces en observeer, en kijk welke patronen naar voren komen.

De kracht van (familie)opstellingen ligt in het onthullen van onbewuste patronen, loyaliteiten en verstrikkingen die van invloed kunnen zijn op jouw leven. Door bewustwording en erkenning van deze dynamieken, kun je vervolgens stappen zetten naar acceptatie en het doorbreken van deze belemmerende patronen.

Wat zijn de voordelen?

  1. Krijg helderheid en inzicht in onbewuste dynamieken voor persoonlijke groei.
  2. Word je bewust van de rol en positie die je inneemt in verschillende systemen, zoals familie, organisatie of je gezin.
  3. Leer patronen binnen je systemen en in jezelf te herkennen en te begrijpen.
  4. Ontdek waar jouw krachten liggen en begrijp de oorsprong van uitdagingen.
  5. Na een opstelling ervaar je hernieuwde energie en ben je klaar voor nieuwe stappen op je pad.

1-op-1 opstelling

Tijdens een sessie bij mij gaan we gedurende 1,5 tot 2 uur aan de slag met jouw vraagstuk. In de individuele opstelling maak ik gebruik van vloerankers waarmee jij dynamieken zichtbaar kunt maken. Eerst mag je van een afstand kijken wat zich ontvouwt en opgemerkt mag worden. Gaandeweg de opstelling zul je, wanneer jij dat wilt, ook onderdeel worden van het geheel. Zo krijg je de mogelijkheid om dieper te voelen, helen en los te laten waar nodig. Dit alles in een veilige setting.

Wat is het?

  • Een individuele opstelling duurt 1,5 uur tot 2 uur
  • De opstelling vindt plaats bij mij thuis in Etten-Leur
  • Een opstelling werkt vaak nog even door. Daarom plan ik graag een maand na de opstelling een gratis nagesprek in (telefonisch of videobellen) van 30 min.
  • Ik sluit juni 2024 mijn jaaropleiding familieopstelling bij academie voor psychodynamica (NOBCO nascholing) af. Tot die tijd betaal je slechts €79,- incl. BTW (in plaats van €199,-)
Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you