Persoonlijke ontwikkeling

Chapter.you

7 redenen waarom je juist wél uit je comfort zone moet stappen

27 januari, 2022

Uit je comfort zone stappen is spannend. Je weet niet zo goed of je datgene wel kan of dat het bij je past. Je voelt misschien allemaal angsten opkomen, ziet alle slechte uitkomsten van dit scenario glashelder voor je en het voelt onveilig. Waarom zou je dan niet gewoon lekker in je comfort zone blijven zitten vraag je je misschien af? In deze blog geef ik je 7 redenen waarom je juist wél uit je comfort zone zou willen stappen.

thumbnail_IMG_0285

Mijn mooie momenten kalender

21 december, 2021

De vijfde lockdown is een feit. Een domper voor velen en zo ook voor mijzelf. Tijdens een avondwandeling besefte ik me dan ook dat het in deze tijd zo makkelijk is om je te focussen op die dingen die niet kunnen of die niet gaan zoals je wilt. Terwijl dit vaak dingen zijn waar je geen invloed op hebt en er juist ook zoveel wel kan. Elke dag heeft nog zoveel mooie momenten, als je maar kijkt. En juist hierom heb ik voor mezelf een mooie momenten kalender gemaakt waarin ik elke dag een mooi moment opschrijf. Het is op het einde van de maand of het jaar niet alleen een heel mooi overzicht. Bovendien zorgt het ervoor dat je positiever in het leven gaat staan.

in het hier en nu zijn

De 3 makkelijkste manieren om in het hier en nu te komen

26 oktober, 2021

In het hier en nu zijn & het enige moment dat telt is nu.
Allebei kreten die je veel hoort maar die je misschien nog niet zoveel doen. Je bent immers toch altijd in het nu? Maar als je eens eerlijk naar jezelf kijkt... Is dat echt zo? Of ben je stiekem in gedachten bezig met dingen die in het verleden hebben plaatsgevonden of in de toekomst (mogelijk) gaan gebeuren?

In deze blog neem ik je mee in hoe je kunt herkennen dat je niet in het hier en nu bent en deel ik je de drie makkelijkste manieren om weer terug in het hier en nu te komen.

IMG_1164
stress 2

9 signalen waaraan je merkt dat je gestrest bent

7 februari, 2021

Wanneer iemand thuis komt te zitten met een burn-out zag hij / zij dit vaak zelf helemaal niet aankomen. Ze hadden alle signalen die hierop wezen gemist, te lang genegeerd of niet serieus genomen. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat stress een sluipmoordenaar is. Chronische stress kan zich heel lang en langzaam opbouwen in je lichaam en opeens de genade klap geven.
Daarbij komt nog dat je hersenen als eerste beïnvloed worden door stress. Je kunt minder goed nadenken, relativeren, prioriteren en je eigen situatie beoordelen.
Toch geeft je lichaam genoeg signalen wanneer het even te veel wordt. 9 hiervan heb ik in deze blog toegelicht:

thumbnail_IMG_9879

#Lockdownwandelchallenge

26 januari, 2021

Van 18 t/m 24 januari 2021 organiseerde ik de #lockdownwandelchallenge op instagram om in deze gekke tijden inspiratie te geven om al wandelend meer rust in je hoofd te creëren.
Omdat ik zo geloof dat het juist in deze tijd ontzettend belangrijk is deel ik in deze blog alle oefeningen nog een keer zodat je ze alsnog of nogmaals kunt doen. Laat me via facebook (Chapter You) of instagram (chapter.you) vooral weten als je één van de oefeningen gedaan hebt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat wil jij loslaten zodat er ruimte komt voor iets nieuws?

2 oktober, 2020

Herfst, het seizoen van loslaten.
Loslaten zoals de bomen hun bladeren los laten.
Loslaten van hetgeen jou niet meer dient.
En loslaten zodat er ruimte komt voor nieuwe dingen.

DSC_0265

Weten wat je wilt, dat staat niet vast!

6 september, 2020

Toen ik bekend maakte dat ik me met chapter you wilde focussen op “weten en doen wat je wilt om zo verliefd op het leven te worden” kreeg ik via instagram de vraag: Mag weten wat je wilt veranderlijk zijn? En meteen voelde ik: ja natuurlijk! Dat is onvermijdelijk zelfs! Maar ik kon dit gevoel nog niet zo goed onder woorden brengen. Want hoe werkte dat dan? Tot nu! In deze blog neem ik jullie mee in mijn visie hierop!

DSC_0321

7 x waarom een wandelvakantie de perfecte vakantie is om tot rust te komen

26 juli, 2020

Wandelvakanties, huttentochten, trektochten: ik zweer erbij! Niet alleen omdat ik wandelen en de natuur zo fantastisch vind, maar ook omdat het de perfecte manier is om echt tot rust te komen. Iets dat voor velen niet altijd vanzelfsprekend is tijdens hun vakantie. In deze blog leg ik uit waarom juist wandelvakanties zo goed zijn voor dat extra beetje rust.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Weet én doe wat je wilt en wordt verliefd op het leven

20 juli, 2020

Twee weken geleden had ik een sessie om de strategie en het merk Chapter You verder vorm te geven. Vragen als: Waar sta ik voor? Wat wil ik bereiken? Wat is mijn ideale klant? passeerden de revue met als resultaat onder andere een nieuw motto: “Weet en doe wat je wilt en wordt verliefd op het leven”. In deze blog leg ik je uit waarom dit zo goed bij mij en bij Chapter You past.

DSC_0257

Waarom (berg)wandelen en persoonlijke ontwikkeling zó goed samen gaan

21 juni, 2020

(Berg)wandelen en persoonlijke ontwikkeling samen brengen zodat jij beter JOUW leven kunt leiden, dat is voor mij waar Chapter You voor staat. Wellicht klinkt dit voor jou nog als een onlogische combinatie. Maar dat is het voor mij niet! (berg)wandelen hangt bijvoorbeeld aan elkaar van prachtige lessen die je ook kunt gebruiken in je dagelijks leven. In deze blog neem ik je mee in de mooiste lessen die ik al van (berg)wandelen heb mogen leren.

DSC_0690

De weg naar jouw dromen – 3 fases en bijbehorende tips

9 juni, 2020

Een droom, een doel: in deze tijd lijkt het belangrijker dan ooit om je eigen passie te vinden. Ik denk echter zeker niet dat dit noodzakelijk is voor een gelukkig leven. Maar wanneer dit voor jou wel een grote verlangen is, waar begin je dan? En stel je weet wat je droom is, hoe zorg je er dan voor dat je je dromen waarmaakt niet opgeeft? In deze blog neem ik je mee in drie fases die wat mij betreft horen bij de weg naar jou dromen. Uiteraard heb ik voor elke fase één of meerdere tips toegevoegd.

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You
Instagram @chapter.you