Persoonlijk

31 jaar

Een terugblik op mijn 31e levensjaar

1 december, 2021

Hiep Hiep Hoera, Ik ben 31 jaar! Wauw wat gaat de tijd snel. Een mooi moment om terug te blikken op mijn 31e levensjaar. In deze blog neem ik jullie mee in 30 bijzondere, leuke, grappige, kleine, grote momenten van dit levensjaar. Want op een bewuste manier afscheid nemen van een fase zorgt bij mij altijd voor veel dankbaarheid en voldoening.

Mindful Run Walk-1991

In beweging wil ik zijn

27 juli, 2021

Vanuit beweging in beweging komen. In deze post neem ik je mee in mijn visie erop en waarom het mij zo drijft.

IMG_1164
IMG_1336-3

30 dingen waar ik trots op ben op mijn 30e

30 november, 2020

Het is zover! The big thirty! Geen 20’er meer, maar een 30’er. Als ik Ingrid van 20 jaar geleden moet geloven ben ik nu echt een volwassen vrouw. Weliswaar geen getrouwde vrouw (working on it!) en ook geen vrouw met kinderen (nog geen rammelende eierstokken, wel trotse tante!) zoals ik toen had gedacht, maar wel een vrouw waar ik trots op ben. Iets dat niet per se gebruikelijk is om te zeggen in Nederland. En juist daarom schrijf ik deze blog. Om jou te inspireren ook eens wat vaker trots op jezelf te zijn, op de grote en kleine stappen die je zet. Hier zijn 30 dingen waar ik trots op ben op mijn 30e.

socialrun 1

Yes! Ik doe mee aan de Socialrun!

1 juli, 2020

De wat? De Socialrun! Een sponsorloop van 555 km voor extra aandacht en bewustwording voor psychische aandoeningen. Met de opbrengsten van deze run worden projecten ondersteund die bijdragen aan sociale inclusie. Een super mooi initiatief waar ik graag mijn steentje aan bijdraag!

DSC_0872-3

Een intelligente lockdown in de lente – wat betekent dat voor mij?

5 april, 2020

Lente. De tijd van zaden, de tijd van energie, de tijd van naar buiten keren, van jezelf laten zien, de tijd van bloeien. Kortom, voor mij de tijd om, na een winter waarin ik vaak naar binnen keer, weer te gaan doen en mezelf te laten zien. En dan is daar de intelligente lockdown. Geforceerd naar binnen en in jezelf gaan. Een tegenstrijdigheid, en zo voelt het voor mij ook!

DSC_0526-3

Maart: van beren op de weg naar positiviteit en meer energie!

2 maart, 2020

De eerste twee maanden van 2020 waren druk, heel druk. Vanuit mijn werk heb ik een opdracht die veel van mij vraagt en qua reistijd niet ideaal is (lees: minimaal 3,5 uur per dag in de auto). Hierdoor zat ik de afgelopen maanden laag in mijn energie en was ik geregeld gefrustreerd dat ik niet kon doen waar ik mee af schakel / mee oplaad: sporten, Chapter You, wandelen, aan mijn opleiding wandelcoaching, met vrienden afspreken etc.
En heel slecht wanneer ik laag in mijn energie zit ga ik én zeuren en beren op de weg zien, én ga ik mezelf troosten: chips, wijn, je mag gewoon lekker op de bank blijven liggen; noem het maar op en ik heb de smoes gebruikt de afgelopen tijd. Dit zorgt er uiteindelijk natuurlijk juist voor dat ik nog minder energie heb. Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat mijn opdracht waarschijnlijk verlengd wordt tot de zomer. Tijd om dus uit deze saboterende gedachten en patronen te stappen en gedurende maart actief te gaan voor meer energie!

85099211_10158214954653816_62243950248853504_2

Angsten en de wandeling voor avontuurlijke vrouwen

24 februari, 2020

Twee weken terug zag ik een oproep op instagram voorbij komen over een wandeling voor avontuurlijke vrouwen georganiseerd door @avontuurlijkevrouwen en @rayuhikeprep. Sinds kort beluister ik de podcast voor avontuurlijke vrouwen dus ik besloot meteen een berichtje te sturen dat ik wel interesse had. Noem me impulsief maar na de aanmelding ben ik pas verder gaan lezen en las ik dat het thema angsten was. Én er stond iets over hooglanders en over hoogtes.. Top, laat ik nou net bang zijn voor koeien én hoogtevrees hebben. Ik besloot vorige week toch te gaan en wat een goede keuze! Inmiddels is er ook een podcast van de avontuurlijke vrouwen over angsten te beluisteren, dus dat leek me een goed moment om meer over mijn ervaringen te delen.

Cfoto-familie Romme-109

Controle loslaten: mijn intentie voor 2020

16 januari, 2020

Elk jaar zet ik voor mijzelf een intentie. Naast praktische doelen vind ik het namelijk fijn om ook één persoonlijk ontwikkel thema centraal te stellen. Betekent dat dat ik op andere vlakken niks wil leren? Nee zeker niet! Maar het betekent wel dat ik lessen rondom dit thema zeker niet uit de weg ga. Vorig jaar was het doorlopende thema vaker voor mijzelf kiezen, dit jaar is mijn intentie: Go with the flow!

cadettenkamp

Een ode aan 2019!

31 december, 2019

2019, Bedankt!

2019, het jaar dat mijn jaar moest worden. Eind 2018 heb ik die belofte aan mezelf gemaakt. In 2019 zou ik echt mijn eigen pad gaan lopen, wilde ik vaker ja tegen mezelf zeggen (en dus vaker nee tegen anderen) en wilde ik nog meer genieten van al het moois om me heen. En men, wat een fantastisch jaar is het geworden vol met hoogtepunten!

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You
Instagram @chapter.you