Maart: van beren op de weg naar positiviteit en meer energie!

2 maart, 2020

De eerste twee maanden van 2020 waren druk, heel druk. Vanuit mijn werk heb ik een opdracht die veel van mij vraagt en qua reistijd niet ideaal is (lees: minimaal 3,5 uur per dag in de auto). Hierdoor zat ik de afgelopen maanden laag in mijn energie en was ik geregeld gefrustreerd dat ik niet kon doen waar ik mee af schakel / mee oplaad: sporten, Chapter You, wandelen, aan mijn opleiding wandelcoaching, met vrienden afspreken etc.
En heel slecht wanneer ik laag in mijn energie zit ga ik én zeuren en beren op de weg zien, én ga ik mezelf troosten: chips, wijn, je mag gewoon lekker op de bank blijven liggen; noem het maar op en ik heb de smoes gebruikt de afgelopen tijd. Dit zorgt er uiteindelijk natuurlijk juist voor dat ik nog minder energie heb. Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat mijn opdracht waarschijnlijk verlengd wordt tot de zomer. Tijd om dus uit deze saboterende gedachten en patronen te stappen en gedurende maart actief te gaan voor meer energie!

DSC_0526-3

Afgelopen weken merk ik steeds meer dat ik met mijn gedachten mijn energie level in ieder geval niet verhoog. Ik sta op met de gedachte: “pff wat ben ik moe, weer zo’n drukke dag.. en dan zeker ook eerst nog in de file”. Gedurende de dag leg ik de lat hoog voor mezelf en eenmaal thuis vind ik dat ik het verdiend heb om iets lekkers te eten en kan ik mezelf niet meer van de bank af slepen om nog even te bewegen (normaliter sportte ik minimaal 4 keer per week, afgelopen maanden was ik blij als ik één keer ging). Vervolgens lig ik ’s nachts te piekeren omdat ik nog te veel met werk en andere to do’s bezig ben.

Een patroon dat in het kader van de wet van aantrekkingskracht niet ideaal is en ook als je veel gehoorde theorieën over meer energie leest is het zeker niet helpend. Omdat ik er voor kies om mijn werk onveranderd te laten is het dus de hoogste tijd om full focus op het verhogen van mijn energie te zetten! Maart wordt voor mij dus een experiment om mijn energie te verhogen: wat werkt wel en wat werkt niet voor mij? Hoe houd ik het vol? En wat levert het me op? Uiteraard neem ik jullie mee!

“Je hebt altijd een keuze en alles wat je aandacht geeft groeit! Waar kies jij voor?”


Wat zijn dingen die ik in ieder geval wil proberen?

  • Bewegen! Bewegen geeft energie. Afgelopen weken heb ik dit extra gemerkt. Ik wordt gelukkig van bewegen, het helpt me om mijn hoofd leeg te maken en het zorgt ervoor dat ik beter slaap. Geen smoesjes meer dus en gewoon weer gaan. En nee minimaal 4 keer in de week intensief sporten zal ik wellicht niet altijd halen maar ik wil mezelf wel vaker een schop onder mijn kont geven, al is het maar voor een heerlijke boswandeling.
  • Bewuster met energie opstaan. In plaats van te starten met alle negatieve gedachten wil ik de dag starten met een meditatie. Bijvoorbeeld deze van Sanny zoekt Geluk.
  • Gezonder eten. Ook voeding heeft een groot effect op je energie-level. Waar ik nu toch wel vaak kies voor snacks en een wijntje in de avond wil ik deze nu doordeweeks meer laten staan. Minder suikers horen daar ook bij, zodat ik hopelijk minder dipjes gedurende de dag heb.
  • Dankbaarheidsoefeningen in de avond. Om beter te slapen en de dag positief af te sluiten wil ik bewust nagaan waar ik die dag dankbaar, blij of trots op ben.

Dit lijken grote veranderingen in één keer, en dat is het ook. Ik wil mezelf daarom niks opleggen in de zin van dat ik me aan al deze “regels” wil houden, maar ik wil er wel actief mee bezig zijn en zien wat het me oplevert.

Wat doe jij bewust om je energie niveau te verhogen? Let me know!

Liefs Ingrid

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you