Controle loslaten: mijn intentie voor 2020

16 januari, 2020

Elk jaar zet ik voor mijzelf een intentie. Naast praktische doelen vind ik het namelijk fijn om ook één persoonlijk ontwikkel thema centraal te stellen. Betekent dat dat ik op andere vlakken niks wil leren? Nee zeker niet! Maar het betekent wel dat ik lessen rondom dit thema zeker niet uit de weg ga. Vorig jaar was het doorlopende thema vaker voor mijzelf kiezen, dit jaar is mijn intentie: Go with the flow!

Cfoto-familie Romme-109

Vaker controle loslaten en dingen laten komen zoals ze zijn om zo meer vrijheid (in mijn hoofd) te creëren. Dat is mijn intentie voor 2020.

Ik ben een control freak. Wellicht niet het eerste dat je bij mij zou zeggen. ik ben immers niet diegene die aan de beste voorbereiding doet of die er altijd tot in de puntjes verzorgd uitzie. Ik denk zelfs dat ik op sommige vlakken impulsief en intuïtief ben.

Maar tegelijkertijd doe ik dingen heel graag op mijn eigen manier. Als ik dingen plan, dan wil ik ook dat de dag zo verloopt. Lukt het mij niet, of wil iemand gedurende de dag iets anders, dan kan ik daar best even chagrijnig of ongeduldig van worden, of op zijn minst een innerlijk dialoog over hebben. Niet leuk voor mij, maar ook zeker niet voor mijn omgeving.

“Ik zou het heerlijk vinden om meer vanuit flow te leven!”


Waar dit vandaan komt? Wellicht vanuit mijn ongeduld en doelgerichtheid? Deze factoren spelen denk ik zeker mee! Maar volgens mij heeft het vooral te maken met zekerheid waar ik naar op zoek ben. Afgelopen periode merk ik dat ik dolgraag mijn intuïtie wil volgen maar nog krampachtig vasthoudt aan deze zekerheid. Of het nou financiële zekerheid is, sociale zekerheid of de zekerheid om niet gekwetst te worden of iemand anders te kwetsen. Uiteindelijk vind ik het gewoon lekker om de touwtjes in handen te hebben.

Tijd voor mij om daar aan te werken. Ik zou het namelijk heerlijk vinden om meer vanuit flow te leven, om ’s ochtends wakker te worden en niet meteen al een plan voor die dag te hebben, om meer te mogen in plaats van te moeten.

En hoe ironisch ook, naast dat ik dingen rondom dit thema op mijn pad wil laten kopen, heb ik ook alvast dingen gepland. Zo wil ik onder ander dit jaar alleen de Annapurna Trail in Nepal lopen zonder van te voren iets vast te leggen.

Zet jij weleens zulke intenties voor je zelf? Wat hoop jij te leren in 2020? Let me know!

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you