Een ode aan 2019!

31 december, 2019

2019, Bedankt!

2019, het jaar dat mijn jaar moest worden. Eind 2018 heb ik die belofte aan mezelf gemaakt. In 2019 zou ik echt mijn eigen pad gaan lopen, wilde ik vaker ja tegen mezelf zeggen (en dus vaker nee tegen anderen) en wilde ik nog meer genieten van al het moois om me heen. En men, wat een fantastisch jaar is het geworden vol met hoogtepunten!

cadettenkamp

2019, Bedankt!

Begin 2019 ben ik begonnen met het uitspreken van mijn grote droom: mensen inspireren meer hun eigen pad te gaan lopen door letterlijk de natuur in te gaan en te gaan wandelen. Ik weet nog dat ik dat in het begin dood eng vond. Wat zouden mensen ervan vinden? Is het wel “hip” genoeg? Moet ik er ook niet iets van een bootcamp of heftige sport bij betrekken? Maar het is juist de kracht van wandelen waar ik in geloof. Toen ik het eenmaal had uitgesproken wilde ik ook echt doorpakken en dus ging mei 2019 mijn website live. Met dank aan mijn goede vriend Tim! Zonder dat ik precies wist wat ik wilde heeft hij toch goed weten weer te geven waar ik voor stond. In het begin vooral posts over het outdoor leven, want spiritualiteit en bewustzijn vond ik nog een beetje spannend. Inmiddels echt ook een forum waarin het ontdekken en lopen van je eigen pad centraal staat.

Mid 2019 kwam de volgende stap: een opleiding tot wandelcoach. Wauw wat een goede keuze! Ik vind het fantastisch om zo anderen te helpen bij het lopen van hun eigen pad en wat is zo’n opleiding ook een heerlijke spiegel voor jezelf. Eind november ben ik begonnen met het geven van kennismakingssessies met wandelcoaching. Een stap waarvan ik nooit had verwacht dat ik hem in 2019 al zou zetten, maar waar ik super trots op ben.

2019, jij werd ook het jaar waarin ik weer fantastische wandelingen in binnen- en buitenland heb mogen maken. Met natuurlijk als absoluut hoogtepunt de Laugavegur trail in IJsland samen met mijn grote liefde. Want een ervaring! Wat een rust! Wat een verbinding met elkaar, de natuur en de mensen om ons heen. Maar ook de Eiffel en Manchester (met het Peak District!) hebben mij enorm verrast. Wandelen is dit jaar voor mij nog meer een moment van rust, bezinning en ontspanning geworden.

“Het geven van mijn eerste wandelcoachsessies was een stap waarvan ik nooit had verwacht dat ik hem in 2019 al zou zetten, maar waar ik super trots op ben!”


2019, jij was ook het jaar waarin ik trots was dat ik heb opgegeven voor de Nijmeegse Vierdaagse. Waarin ik koos voor mijn eigen grenzen. Het is niet het enige moment geweest waarin ik bewust ja zei tegen mezelf (en dus soms ook nee tegen anderen). Ik heb geleerd dat wanneer ik echt vanuit intuïtie voel dat ik iets (niet) moet doen ik het opeens niet meer zo erg vind dat niet iedereen het er altijd mee eens is wat ik doe.

2019 het jaar van de gezinsuitbreiding in de vorm van onze kat Jingsie! Het jaar waarin pijnlijk duidelijk werd dat ik geen ruggengraat heb wanneer iets klein, zacht en schattig is (hallo Jingsie als piek voor de kerstboom!) en het jaar waarin ik als hondenliefhebber toch heb moeten toegeven dat ik ook echt een catlady ben!

Maar bovenal is 2019 vooral het jaar waarin ik ontzettend veel liefde en support van en voor de lieve mensen om mij heen had. Wauw! Ik ben een enorm dankbaar mens voor alle mensen die al in mijn leven waren en voor diegene die er in 2019 bij zijn gekomen. Je hoort vaak dat wanneer mensen hun droom achterna gaan ze ook veel weerstand vanuit hun omgeving krijgen, maar niks bleek minder waard! Ik heb de leukste familie en vrienden!

2019, Bedankt!

Jij hebt mij geleerd hoeveel je kunt bereiken en hoeveel geweldige momenten je kunt verzamelen in een jaar. Nu is het tijd om door te gaan naar 2020. 2020 het jaar waarin ik mijn ingezette koers door wil zetten, het jaar waarin ik nog meer mijn intuïtie wil volgen los van alle zekerheid en controle (hallo fantastische plannen voor okt 2020!!). Het jaar waarin ik mijn opleiding wandelcoaching (en toekomstige opleiding familieopstellingen) wil afronden, het jaar waarin ik met Chapter You meer mensen hoop te inspireren en coachen met het lopen van hun eigen pad en het jaar waarin ik geld wil verdienen met hetgeen ik het allerleukst vind om te doen.

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Eén reactie

  1. Toos Romme schreef:

    Hoop met je mee dat 2020 jou zoveel gaat brengen als 2019 gebracht heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you