Weet én doe wat je wilt en wordt verliefd op het leven

20 juli, 2020

Twee weken geleden had ik een sessie om de strategie en het merk Chapter You verder vorm te geven. Vragen als: Waar sta ik voor? Wat wil ik bereiken? Wat is mijn ideale klant? passeerden de revue met als resultaat onder andere een nieuw motto: “Weet en doe wat je wilt en wordt verliefd op het leven”. In deze blog leg ik je uit waarom dit zo goed bij mij en bij Chapter You past.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat ik wandelen met persoonlijke ontwikkeling wil combineren is bij de meeste wel bekend. Dat ik hierbij vooral op het thema “loop je eigen pad” zit heb ik wellicht ook wel door laten schemeren in mijn posts en blogs. Maar wat dat loop je eigen pad betekent voor mij en welk gevoel je hiervan krijgt was nog niet duidelijk. En bovendien is “loop je eigen pad” een kreet die door veel (wandel)coaches wordt gebruikt. Hoe onderscheid ik mij van de anderen?

Al snel werd ik in de strategiesessie dan ook gevraagd wat voor mij “loop je eigen pad” betekent. Mijn enthousiaste brein had binnen een paar seconden zo al acht punten genoemd die voor mij onder “loop je eigen pad” vallen. Top dacht ik! Uiteraard kwam toen het moeilijke gedeelte: op welk stuk ga ik me focussen. Uiteindelijk voelde “Weet én doe wat je wilt en wordt verliefd op het leven” het allerbeste. Hieronder leg ik per onderdeel uit waarom en wat dit voor mij inhoud.

“Weten wat je wilt in mijn inziens cruciaal voor het hebben van een gelukkig leven”


Weet wat je wilt

Weten wat jij graag wilt in het leven, weten waar je energie van krijgt en weten wat je belangrijk vindt. De antwoorden op deze thema’s zijn mijn inziens cruciaal voor het hebben van een gelukkig leven. Voor een leven waarin jij de regie hebt.

Zelf heb ik een behoorlijke tijd gestruggeld met deze thema’s en het voelde dan ook als een verademing toen ik steeds beter doorkreeg wie ik was en wat ik wilde. Jouw helpen bij de zoektocht naar de antwoorden op deze thema’s zou ik dan ook het allerliefste doen.

“Het zijn kriebels in je buik, de zin om aan je dag te beginnen, die lach op je gezicht die niet meer verdwijnt en voelen dat de energie door je lichaam stroomt.”


Doe wat je wilt

Met alleen weten wat je wilt kom je er niet. Er is niks frustrerender dan weten wat je wilt om dit vervolgens niet tot uitvoering te (kunnen) brengen. Doen wat je wilt is echter niet altijd makkelijk. Zeker in de begin periode vraagt dit vaak moed, doorzettingsvermogen en verandering. Je zult af en toe in het diepe moeten springen en schijt moeten hebben aan wat er eventueel mis kan gaan of wat anderen ervan vinden. Soms is het fijn dat er iemand met jou meeloopt op dit pad, een stok achter de deur is, jouw grootste supporter is of een helpende hand biedt.

Verliefd op het leven

Verliefd op het leven: het gevoel dat ik heb wanneer ik weet en doe wat ik wil. Het zijn kriebels in je buik, de zin om aan je dag te beginnen, die lach op je gezicht die niet meer verdwijnt en voelen dat de energie door je lichaam stroomt. Ik geloof er heilig in dat ook jij je zo kunt voelen wanneer wij aan de slag gaan met jouw verlangens (die je misschien in het begin nog niet wist).

Maar Ingrid, jij was toch van het wandelen?

Dat klopt! En dat ben ik nog steeds! Ik geloof er namelijk in dat wandelen een perfect middel is om deze ontdekkingstocht naar jezelf mee in te gaan. Wandelen brengt namelijk niet alleen jezelf maar ook jouw vastzittende gedachten in beweging, het brengt je naar het hier en nu en dichter bij je intuïtie. Bovendien is het ook gewoon fantastisch om in de natuur te zijn.

Nieuwsgierig geworden naar wat Chapter You voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op of neem alvast een kijkje op mijn wandelcoach of mindful bewegen pagina.

Liefs Ingrid

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you