Elke (grote) reis begint bij de eerste stap

9 december, 2019

Elke reis begint bij de eerste stap.
Het maakt niet uit hoe groot de reis is of dat je je eindpunt nog niet helemaal weet.
Het maakt niet uit wat je beweegredenen zijn voor deze reis.
Het maakt niet uit of de reis een rechte weg is of een begroeid kronkel weggetje.
Jij hoeft nu alleen maar de eerste stap te zetten zonder je druk te maken over de verdere reis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kijk eens terug op je leven.
Heb je eerder een vergelijkbare stap willen zetten?
Zijn er stippen op de horizon geweest die nu heel normaal zijn geworden? Ik denk het wel!
Hoe heb je het toen aangepakt? Welke eigenschap bezit jij dat jij dat kon doen? En kun je die manier nu ook toepassen of als inspiratie gebruiken?

En als je 5 jaar verder kijkt.
Hoe kijk je dan naar deze eerste stap?
Is ie dan nog steeds zo spannend? Of is het normaal geworden omdat je het dan zo vaak doet?
En hoe zou de 5 jaar oudere jij zich voelen als jij nu die eerste stap zet?
En hoe wanneer jij hem niet zet?

Kijk eens naar een voorbeeld in jouw reis.
Hoe zou diegene zich voelen als hij/zij jouw eerste stap zou mogen zetten? Stap eens helemaal in dat gevoel. Jij kan meer dan je denkt, het is alleen een kwestie van doen. Het is alleen een kwestie van die eerste stap

En weet:
Mocht je links afslaan maar toch het gevoel hebben dat dat een stap in een niet helpende richting was, je kunt altijd de volgende afslag weer rechts kunt slaan. Weet dat off road lopen soms ook heel verfrissends kan zijn. Soms heb je een extra steuntje in de rug nodig in de zin van een stevige wandelschoen of wandelstokken. Soms is juist de vrijheid van blote voeten het fijnst. Er zijn tal van mogelijkheden. Als jij maar doet wat je wil.

Welke eerste stap zou jij nu graag willen zetten maar vind je wellicht nog te spannend? Welke stip op de horizon zou jij willen bereiken waarvan je nog niet weet wat de eerste stap kan zijn? Heb jij hulp nodig bij het zetten van een eerste stap? Stuur mij dan een mail naar ingrid@chapteryou.nl voor een gratis eerste kennismaking met wandelcoaching. Dan gaan wij samen op pad op zoek naar jouw eerste stap.

Liefs Ingrid

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you