Wandelcoaching, iets voor jou?

20 oktober, 2019

Wandelend over zaken praten waar je tegenaan loopt? Met ondersteuning van een coach jouw pad ontdekken? Wil je meer rust in je hoofd vinden en meer uit jezelf of het leven halen? Dan is wandelcoaching wellicht iets voor jou! Sinds een aantal maanden ben ik bezig met een wandelcoach opleiding bij CIVAS en in deze blog neem ik je mee in het reilen en zeilen van wandelcoaching. Én geef ik je een mooie kans!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op coaching en het vragen van mentale ondersteuning ligt helaas nog steeds een taboe. Ondanks dat het steeds normaler wordt merk ik ook dat het voor sommige nog steeds een drempel is om coaching te nemen. Ik heb al jaren mentale ondersteuning, of wel door middelen van cursussen of met behulp van coaching. In het begin omdat ik niet lekker in mijn vel zat, maar inmiddels vooral omdat ik het maximale uit het leven en mijzelf wil halen. Ik geloof dat ik altijd kan groeien en ontwikkelen en dat een coach mij helpt door mij te spiegelen en het doorbreken van beperkende patronen (waar ik zelf nog niet eens altijd bewust van ben). Nu hoop ik anderen te gaan helpen om hun eigen pad te gaan lopen, meer zelfvertrouwen en zelfliefde te krijgen en meer voor zichzelf te gaan kiezen. Én ik geloof erin dat de natuur en wandelen hierbij kunnen helpen. Maar eerst terug naar de basis:

Wat is coaching?

Wikipedia definieert coaching als: “een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie. De coachee leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces”. Centraal in elk coachproces staat het verbeteren van kwaliteiten, competenties en mogelijkheden die de coachee al beschikt maar nog onvoldoende inzet of door de coachee vergeten of ondergewaardeerd zijn. Een aanleiding van coaching kan zijn dat iemand een probleem ervaart of dat hij / zij meer uit zichzelf of het leven wil halen. Coachen is anders dan therapie omdat er nooit een diagnose gesteld mag worden en de problemen vaak van minder grote aard zijn.

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is eigenlijk een werkvorm van coaching waarbij het gesprek niet plaatsvindt binnen vier muren maar wandelend buiten in de natuur (of stad). Niet alleen omdat wandelen en de natuur gezond zijn voor lichaam en geest maar juist ook omdat het voor coaching mooie kansen biedt. De hele wereld is namelijk een praktijkruimte. De natuur zit vol met metaforen, de natuur is een spiegel en je kunt vraagstukken meteen in de praktijk brengen in plaats van er alleen over te praten. Bovendien zorgt wandelen ervoor dat je minder in je hoofd en meer in je lijf zit wat een groot voordeel is omdat veel mensen (te) vaak in hun hoofd zitten en daardoor sneller geneigd zijn te piekeren. Een ander voordeel is dat wandelen je meer in het hier en nu brengt, het laat je eigen pad vinden en volgen. Door in het heden te zijn kunnen emoties en pijnlijke herinneringen beter verwerkt worden. Men voelt door wandelen een sterkere verbondenheid met de omgeving en het ondersteunt het proces van zingeving.

Iets voor jou?

Ben jij geprikkeld door deze vorm van coaching? Speel jij nog met een vraagstuk dat jij nu eindelijk aan zou willen pakken? Wil jij meer zelfvertrouwen of inzicht in jezelf? En zie jij het zitten om dit met mij te onderzoeken? Let me know! Om zelf ook meer meters te maken als coach bied ik namelijk de komende maanden GRATIS wandelcoaching aan. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Laat het hieronder weten of stuur een mail naar ingrid@chapteryou.nl. Ik kijk ernaar uit!

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you