Welke paddenstoel ben jij?

Yes! Het is paddenstoelenseizoen! Wat een schattige, fotogenieke, leuke dingen zijn het toch. Ieder uniek op zijn eigen manier, net als de mens. Tijdens het wandelen vandaag merkte ik dan ook dat ik ze aan het karakteriseren was, de een was verlegen, de ander een hoogvlieger en weer een ander een groepspaddenstoel. Welke paddenstoel ben jij?

oktober 5, 2019
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De eerste paddenstoel die ik zag was meteen een prachtige rood met witte vliegenzwam. Fantastisch hoe het felle rood afsteekt tegen het groen van het gras. Trots, rechtop en vol in het zonlicht stond hij daar. Toen ik verder keek zag ik nog een paddenstoel met precies dezelfde prachtige kleuren. Maar toch viel deze een stuk minder op. Hij was namelijk bedekt met takken. Ik keek ernaar en dacht: dit was ik een aantal jaar geleden. Een prachtige jonge vrouw, maar niemand kon me zien omdat ik me niet helemaal durfde te laten zien. Bang voor de meningen van anderen en bang om anders te zijn. Nu kan ik zeggen dat ik steeds meer zoals de eerste paddenstoel wordt. Nog steeds wel verscholen achter wat gras sprieten, maar steeds meer ook een trotse, stralende vrouw die niet bang is om in het licht te staan.

En vanaf toen ging ik los. Aan elke paddenstoel kon ik wel een karaktereigenschap koppelen. Het resultaat? ik heb 2 uur gedaan over een wandeling van 5 km en was 160 foto’s verder.  Zo was daar van links naar rechts de familie paddenstoel, de hoogvlieger en de hulpverlener die anderen onder zijn hoede neemt.

Verderop zag ik ook nog de verlegen paddenstoel ,de dromerige paddenstoel, de paddenstoel die het liefst in grote groepen is, de geliefden en de paddenstoel die niet per se in de schijnwerpers hoeft te staan maar met zijn stevige stam een rots in de branding is.

Kijk jij zo weleens naar de natuur, als een spiegel voor jezelf? Welke paddenstoel ben jij op dit moment? Is dat ook de paddenstoel die je wil zijn of zit er nog iets waardoor je niet de pure jij durft te laten zien? let me know!

IMG_1248

Chapter You

Wanneer je wandelen en het buiten leven combineert met persoonlijke ontwikkeling ontstaat er een magische combi die jou dichter bij jezelf en jouw dromen brengt. Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je zelfvertrouwen. Vanuit hier ontstaat de energie, creativiteit en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Eén reactie

  1. Toos Romme schreef:

    Wow, helemaal los met mijmeringen! Mooi geschreven! Heel inspirerend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.