Wandelen

DSC_0321

7 x waarom een wandelvakantie de perfecte vakantie is om tot rust te komen

26 juli, 2020

Wandelvakanties, huttentochten, trektochten: ik zweer erbij! Niet alleen omdat ik wandelen en de natuur zo fantastisch vind, maar ook omdat het de perfecte manier is om echt tot rust te komen. Iets dat voor velen niet altijd vanzelfsprekend is tijdens hun vakantie. In deze blog leg ik uit waarom juist wandelvakanties zo goed zijn voor dat extra beetje rust.

DSC_0257

Waarom (berg)wandelen en persoonlijke ontwikkeling zó goed samen gaan

21 juni, 2020

(Berg)wandelen en persoonlijke ontwikkeling samen brengen zodat jij beter JOUW leven kunt leiden, dat is voor mij waar Chapter You voor staat. Wellicht klinkt dit voor jou nog als een onlogische combinatie. Maar dat is het voor mij niet! (berg)wandelen hangt bijvoorbeeld aan elkaar van prachtige lessen die je ook kunt gebruiken in je dagelijks leven. In deze blog neem ik je mee in de mooiste lessen die ik al van (berg)wandelen heb mogen leren.

thumbnail_IMG_4120

5 x korte video’s waardoor jij nu meteen nog op avontuur in de natuur wil gaan.

7 juni, 2020

De natuur is magisch en leert je de mooiste lessen. Of het je nu helpt om iets te verwerken, je dichter bij jezelf brengt, je leert meer in het nu te zijn of je de natuur meer laat waarderen. Het kan van alles zijn en het is altijd helpend om meer jou pad te lopen. Ik heb al eens inspirerende boeken gedeeld en nu is het tijd voor video’s. In deze blog deel ik de mooiste korte video’s die ik in de afgelopen tijd heb gezien waardoor je meteen je wandelschoenen, je fiets of je tent wilt pakken om ook de natuur in te gaan. Enjoy!

thumbnail_IMG_3738

Jantjesplaat – Deeneplaat: Prachtige wandeling in de Biesbosch

4 juni, 2020

De Biesbosch ken ik eigenlijk alleen vanaf het water. Maar dat je er ook prachtig kunt wandelen wist ik eigenlijk niet. Tot 2 weken geleden! Met Hemelvaartsdag wilde mijn vriend en ik namelijk een bootje of kano huren. Echter was alles al uitverkocht. Om toch van deze prachtige natuur te kunnen genieten ben ik op zoek gegaan naar een wandeling. Ik vond de wandeling van de Jantjesplaat naar de Deeneplaat. Ik deel hem met alle liefde in deze blog, want hij is prachtig!

wandelen met irma

10 x waarom jij mee moet doen aan de Viruele Mindful Walk Vierdaagse!

28 mei, 2020

Mindful Walk heeft de handen ineen geslagen met de virtuele vierdaagse om jou in beweging te krijgen. Jong of oud, het maakt niet uit! In de week van 4 juni kun jij namelijk meedoen aan de virtuele Mindful Walk vierdaagse en ik doe als mindful walk instructeur van regio Etten-Leur natuurlijk ook mee! Wat houdt het in? 4 dagen lang loop je 5 (of 10 km), alleen of samen met mij! Bovendien krijg je opdrachten mee om het wandelen nog leuker te maken en uiteraard krijg je naderhand ook een medaille uitgereikt! Nog niet overtuigd? Lees hieronder waarom jij mee moet doen!

zwartenbergse polder 3

6 x mooiste natuur in de achtertuin van outdoor bloggers

24 mei, 2020

Door de intelligente lockdown moesten en moeten we zo veel mogelijk binnen blijven. Maar voor lichaamsbeweging heeft altijd gemogen mits we anderhalve meter afstand hielden. Omdat ik de regels heel belangrijk vind en wil doen wat ik kan doen, maar tegelijkertijd beweging ook nodig heb om mijn hoofd leeg te maken na een week hard werken heb ik het wandelen vanuit of dicht bij huis helemaal ontdekt! En hierin ben ik niet de enige heb ik gemerkt. De afgelopen weken hoor ik van steeds meer mensen dat ze natuur dicht bij hun huis (her)ontdekt hebben. Zo bleek ook uit een onderzoek van Stichting Wandelnet waaruit blijkt dat 72% van de respondenten vaker een rondje vanuit huis loopt dan voor de corona crisis. Daarom leek het mij leuk om mijn (her)ontdekte plekken én die van andere outdoorbloggers te delen in deze blog. Niet om jullie nu meteen het hele land te laten reizen om al deze plekken ook te zien want dat raden ze nog steeds af, maar vooral om ook op zoek te gaan naar natuurpareltjes in jouw omgeving. Want geloof me ze zijn er overal!

DSC_0241

Hoogtevrees én verliefd op de bergen: mijn tips

26 januari, 2020

Ik ben gek op wandelen in de bergen. Je kunt me eigenlijk niet gelukkiger maken. De rust, het fysieke aspect, de prachtige uitzichten, de geuren en kleuren, alles eraan vind ik magisch. Er is alleen één probleem: ik heb hoogtevrees. Daarom is er eigenlijk altijd wel een moment in de vakantie waarin ik in paniek raak en niet meer verder durf. Inmiddels ken ik het gevoel en heb ik tools gevonden om er beter mee om te gaan. In deze blog neem ik je mee!

20190413_132153

(Edale) Peak District – Wandelparadijs in Engeland

10 januari, 2020

Een goede vriendin, Elke, woont al een aantal jaar in Manchester en afgelopen april bezocht ik haar samen met Mick. Van eerder bezoekje wist ik al dat Manchester een super mooie en gezellige stad is. Wat ik echter nog niet wist was dat er een prachtig nationaal park op een steenworp afstand lag. Zo blij dat Elke ons hier mee naar toe nam en nu is het tijd om deze parel met jullie te delen. De naam van deze parel? (Edale) Peak District!

cadeau

De leukste, slimste en handigste cadeaus voor wandelaars

27 november, 2019

Sinterklaas is weer in het land en ook de kerst staat ook binnen een maand weer voor de deur. Tijd dus om je schoen te zetten of cadeaus in te slaan. Maar wat geef je toch die grote wandelfanaat in jouw familie of vriendengroep. In deze blog geef ik tips!

DSC_0778

Kromme Rijnpad: Utrecht – Wijk bij Duurstede (29 km)

17 november, 2019

Het kromme Rijnpad, een van de mooiste wandelroutes in Nederland als je het mij vraagt. Bovendien een wandeling met een speciale betekenis voor mij. Toen ik een aantal jaar geleden thuis kwam te zitten kreeg ik het advies om te gaan wandelen. Aangezien deze route langs mijn toenmalige huis liep, liep ik hem meerdere keren per week. Elke keer een stukje verder en elke keer weer prachtig. 3 keer liep ik de volle 29 km gelopen. Wat mij betreft een absolute aanrader!

DSC_0064

Glymur – een prachtige wandeling langs een van de hoogste watervallen van IJsland

12 oktober, 2019

Glymur: een must-do wandeling, op ongeveer anderhalf uur rijden van Reykjavik, die langs een van de hoogste watervallen van IJsland omhoog loopt. Wij liepen hem op onze laatste dag nadat we het Thingvellir National Park toch echt te toeristisch vonden. Deze bijzonder mooie afsluiter van onze vakantie wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.

2497a600-c8ad-41e5-9ced-b614a0cd701a

13 Lifehacks voor iedere hiker

15 september, 2019

Tijdens een meerdaagse hike kun je te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden en heb je daarnaast maar beperkte ruimte in je backpack. Tijdens de laugavegur trail in IJsland heb ik dan ook veel lifehacks voor voor, tijdens en na de hike leren kennen. In deze blog mijn belangrijkste tips die iedere hiker moet kennen.

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You
Instagram @chapter.you