Kromme Rijnpad: Utrecht – Wijk bij Duurstede (29 km)

17 november, 2019

Het kromme Rijnpad, een van de mooiste wandelroutes in Nederland als je het mij vraagt. Bovendien een wandeling met een speciale betekenis voor mij. Toen ik een aantal jaar geleden thuis kwam te zitten kreeg ik het advies om te gaan wandelen. Aangezien deze route langs mijn toenmalige huis liep, liep ik hem meerdere keren per week. Elke keer een stukje verder en elke keer weer prachtig. 3 keer liep ik de volle 29 km gelopen. Wat mij betreft een absolute aanrader!

DSC_0778

Details

Afstand: 29 km (op te delen in verschillende etappes)
Start: Ledig Erf (Utrecht), op loop afstand van het station
Finish: Wijk bij Duurstede, het makkelijkste is om per bus terug te gaan (Bushalte Steenstraat/ Centrum (5 minuten lopen van de route), lijn 41)
Bewegwijzering: goed & het pad is makkelijk begaanbaar. Op twee plaatsen, in Wijk bij Duurstede en in Utrecht (Amelisweerd), zijn grote informatiepanelen geplaatst die een overzicht geven van de gehele route. Op zeven plekken zijn kleine panelen geplaatst.
Horeca: diverse mogelijkheden
Routeinformatie: Bij de VVV in Wijk bij Duurstede of via deze link

Het Kromme Rijnpad start op het Ledig Erf in Utrecht en volgt de loop van de Kromme rijn naar Wijk bij Duurstede. Onderweg loop je deels over een oud jaagpad en langs de mooiste idyllische plaatjes, statige landgoederen, boomgaarden, dorpen en natuurlijk langs de prachtige kronkelende rivier waar je ook de nodige kanoevaarders op zult zien. Er zijn zelfs speciaal een aantal ontbrekende wandelverbindingen gerealiseerd om het wandelen langs de Kromme Rijn mogelijk te maken.

De wandeling en het gebied straalt een ongelofelijk rust en vredigheid uit. Het is een perfecte wandeling om je hoofd leeg te wandelen en mooie gesprekken te voeren. Door het goed aangelegde pad en bewegwijzering kun je werkelijk helemaal opgaan in de wandeling.

Elke bijzondere highlights die je passeert zijn: Theehuis Rhijnauwen, Kasteel Beverweert, Fort Rhijnauwen, Molen Rij & Lek en Kasteel Duurstede.

Mocht 29 km te lang zijn dan is het overigens ook mogelijk om de route op te delen in verschillende etappes.

Welke wandeling is voor jou een absolute aanrader?

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you