Jantjesplaat – Deeneplaat: Prachtige wandeling in de Biesbosch

4 juni, 2020

De Biesbosch ken ik eigenlijk alleen vanaf het water. Maar dat je er ook prachtig kunt wandelen wist ik eigenlijk niet. Tot 2 weken geleden! Met Hemelvaartsdag wilde mijn vriend en ik namelijk een bootje of kano huren. Echter was alles al uitverkocht. Om toch van deze prachtige natuur te kunnen genieten ben ik op zoek gegaan naar een wandeling. Ik vond de wandeling van de Jantjesplaat naar de Deeneplaat. Ik deel hem met alle liefde in deze blog, want hij is prachtig!

thumbnail_IMG_3738

Startpunt: Parkeerplaats na de horeca op de Spieringssluis te Werkendam
Lengte: 14 km, makkelijk
bewijzering: Het eerste deel kun je de rode pijltjes volgen, daarna heb je onderstaande kaart nodig. Het is echter zeker geen moeilijke route om te volgen en het wijst zich vanzelf. Wij liepen zelf de buitenste paden tot het verste punt.
Horeca: bij Spieringssluis (start & eind)
Goed om te weten: Met mooi weer zijn er ook een aantal plekken waar je een frisse duik kunt nemen en/of op je supboard te stappen.

De Biesbosch is een natuurgebied tussen de rivieren de Nieuwe Merwede en de Beneden-Merwede en is sinds 1905 een Nationaal Park. Het is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, hetgeen bijvoorbeeld inhoudt bijvoorbeeld dat je er veel wilgenvloedbossen en kreken vindt.

Het gebied ten zuidwesten van de Spieringsluis en enkele jaren geleden heringericht waarbij er wandelpaden zijn aangelegd in de voormalige polders Jantjesplaat en Hooge Hof. Een verbinding met de nog zuidelijker gelegen wandelpaden op de Deeneplaat ontbrak. Tot 2015. Want inmiddels kun je met de wandelbruggen alle drie de eilanden met elkaar verbinden tijdens een 14 km lange wandeling.

De wandeling loopt langs prachtige wateren, over leuke bruggetjes en in mooie bossen met een grote diversiteit aan planten. Ook aan (water)vogels, kikkers en vee onderweg geen gebrek hetgeen de wandeling heel afwisselend maakt en een dikke vette aanrader!

 

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you