Wandelen met de NS in de Kennemerduinen

15 juni, 2019

Eén van de makkelijkste manieren om nieuwe gebieden (of steden) in Nederland wandelend te leren kennen is door het lopen van NS wandelingen. Samen met een vriendin liep ik de NS wandeling Kennemerduinen.

DSC_0297

Eén van de makkelijkste manieren om nieuwe gebieden (of steden) in Nederland wandelend te leren kennen is door het lopen van NS wandelingen. Een NS wandeling loopt van het ene naar het andere station. Of het is een rondwandeling die begint en eindigt bij hetzelfde station. NS-wandelingen worden al vanaf 1990 aangeboden in samenwerking met NS. Elke route is voorzien van een gedetailleerde routebeschrijving, een kaartje en duidelijke markering. Bovendien heb je inmiddels de keuze uit 51 wandelingen verspreid over heel Nederland. Wat wil je nog meer?

Voor een vriendin en mij is wandelen de ideale manier om bij te kletsen. Omdat wij dit jaar niet meekonden doen aan de Egmond Wandel Marathon maar we toch graag naar een vergelijkbaar gebied wilde besloten we de NS wandeling Kennemerduinen te lopen. Wat een prachtig uitgestrekt gebied waar je heerlijk tot rust komt door de natuur, de wind en het geluid van de zee! Check van te voren wel het weer, en dan met name de windrichting want wij liepen 15 km met volle wind tegen wat de wandeling toch een stukje zwaarder maakte. Wel een goede training voor de Nijmeegse Vierdaagse!

“Wat een prachtig uitgestrekt gebied waar je heerlijk tot rust komt door de natuur, de wind en het geluid van de zee! ”


Praktische informatie

Afstand: 15 km of 16 km
LAW (Lange-afstand-wandelpad): Hollands Kustpad
Honden toegestaan: Nee, het is niet toegestaan om honden mee te nemen op deze wandeling.
Horeca: aan het strand zijn voldoende strandtenten voor een hapje en drankje!

Beschrijving

De landgoederen Duin- en Kruidberg en Midden Herenduin zijn bijzonder afwisselend. Bij Strand & duinpaviljoen Parnassia aan Zee kun je kiezen: over het strand naar Zandvoort (15 km) of via de Kennemerduinen naar station Overveen (16 km). In het laatste geval wisselen bos, struweel en duingras elkaar af. Op korte afstand komen grote hoogteverschillen voor.

Vanaf de Hazenberg kun je de watertoren van Overveen en het strand van Zandvoort zien. Vlakbij Overveen kun je een bezoek brengen aan het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen (op maandag gesloten).

Ben jij al enthousiast over NS wandelingen? Het overzicht van alle NS wandelingen vind je op de site van de NS.

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you