20 x Dít maakt meedoen aan de Nijmeegse vierdaagse zo leuk!

4 juni, 2019

De Nijmeegse Vierdaagse, hét grootste wandelevenement ter wereld. 4 dagen achter elkaar 30, 40 of 50 km wandelen. Ik heb er inmiddels drie keer aan meegedaan (2 keer 40 km, 1 keer 50 km) en ik kan er maar één ding over zeggen: het is magisch!

vierdaagse

Ook dit jaar loop ik weer mee. Veel mensen om mij heen verklaren me voor gek als ik zeg dat ik mee doe. Waarom zou je voor je lol 4 dagen zover wandelen (als je ook kunt feesten)? Daarom hierbij mijn 20 redenen waarom de Nijmeegse Vierdaagse zo magisch is!

 1. De samenhorigheid is enorm! Iedereen praat, lacht (en huilt) met elkaar.
 2. Je wordt uitgezwaaid door dronken feestvierders, welk wandelevenement kan dat nou zeggen?
 3. Aan de kant staat zoveel publiek dat je nooit zonder muziek, eten, water of gezelligheid komt te zitten.
 4. Er lopen militairen mee van over de hele wereld. Ze maken niet alleen indruk door hun marsen, liedjes en tempo. Maar ook door hun benen! Mijn god militairen hebben echt de mooiste benen!
 5. Vroeg opstaan is opeens geen probleem meer, starten om 05:00 uur, graag! Voor dat ik goed en wel wakker ben heb ik al 20 km gelopen.
 6. Als je op maandag stoeltjes klaar zet voor het publiek dat je op vrijdag komt binnenhalen is dat geen probleem. Niemand haalt ze weg of zet er een rij voor.
 7. Het is afzien. Ik hoor je denken: is dit leuk? Ja zeker, elk jaar besef ik weer hoe sterk mijn lichaam is en dat maakt mij trots.
 8. Nog niet zomer klaar? binnen vier dagen heb je een strak lichaam (als je alle snoep, chips en zoutstokjes van de mensen aan de kant kunt weerstaan)!
 9. Wanneer je over de Zevenheuvelenweg loopt, vol met caravans en mensen lijkt het bijna alsof je mee doet aan de Tour de France.
 10. Na het wandelen kun je de stijfheid eruit dansen bij een van de podiums van de feesten.
 11. Inwoners van Nijmegen stellen massaal hun huis ter beschikking als slaapplek voor wandelaars. Ik heb hierbij bovendien het geluk dat ik bij een gezin slaap dat er een kunst van maakt om de lekkerste driegangen diners voor te schotelen.
 12. Je bent nog nooit zo snel dronken geworden als de vrijdag van de vierdaagse!
 13. Je leert de leukste wandelaars kennen.
 14. De spanning vooraf. Ik houd van het gevoel van niet-zeker-weten-of-ik-het-ga-halen. Het laat je beseffen dat je leeft.
 15. Na vier dagen heb je een heel nieuw arsenaal aan meezing nummers.
 16. Alle vrijwilligers zijn de liefste, leukste mensen op aarde. Je zou toch maar elke dag 343 blaren moeten doorprikken en nog vrolijk zijn.
 17. Elke dag kun je na afloop een heerlijke massage nemen, vier dagen achter elkaar dus!
 18. Je krijgt genoeg lichaamsbeweging voor een heel jaar.
 19. Er zijn allemaal vreemden die langs de kant staan en extreem trots op je zijn.
 20. Eenmaal op de Via Gladiola kun je alleen maar lachen en feesten, ben je alle pijn vergeten en ben je besmet met het Vierdaagse virus.

Heb jij de Nijmeegse Vierdaagse al gelopen? Wat zijn voor jou de redenen dat het evenement zo magisch is?

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you