Review: #echtinbusiness van Charlie’s Kitchen

3 november, 2019

Januari 2019: 2019 zou mijn jaar worden, het jaar dat ik echt aan mijn dromen ging werken. Meteen ging ik aan de slag, met een website, blogs, een instagram etc. Ik wist mijn dromen, en het waren grote dromen! Na de zomer stond er nog niet wat ik hoopte dat er zou staan. Ik zat vast. Ik wist wat mijn einddoel was, maar had geen idee hoe ik daar moest komen. Want hoe zet je eigenlijk een onderneming op? Was ik er al wel klaar voor? En hoe kom je aan klanten? Eind augustus zag ik de eerste try out van het #echtinbusiness programma van Charlie’s Kitchen voorbij komen. Wat een gaaf aanbod en wat een lage prijs. Meteen heb ik mij ingeschreven. Dit zou mij sowieso gaan helpen! Inmiddels is het afgerond en ik had geen betere beslissing kunnen nemen! In deze blog neem ik jullie mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heeft het mij opgeleverd?

Het belangrijkste wat het #echtinbusiness programma voor mij heeft opgeleverd is dat ik van de denk-stand naar de doe-stand ben gegaan. Al mijn plannen was ik tot in perfectie aan het uitdenken in mijn hoofd, maar daadwerkelijk de eerste stappen zetten: ho maar! Dat is nu wel anders! “Move before your ready”is één van de veel gebruikte uitspraken van Charlotte en helemaal waar. Het is soms (vaak!) spannend, en je gaat uit je comfort zone. Maar is dat niet waar ondernemen over gaat? Ik ben nu zover dat ik elke dag aan mijn onderneming werk, voor of achter de schermen, en ben er van overtuigd dat ik hier straks de vruchten van kan plukken.

Verder heeft het programma mij vooral heel veel handige tools gegeven. Ik ben een dromer, maar heb minder verstand van commercieel denken of marketing en sales. Hoe fijn dat je dan gedurende 8 weken aan de hand genomen wordt met allerlei opdrachten over energie, mindset, klanten, vindbaar worden, financiën, je landingspagina (still working on it 😉) etc. Door de antwoorden te delen in de groep kreeg je altijd weer mooi nieuwe inzichten. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn dromen nog helderder heb. Geen grote vage plannen meer, maar concrete doelen die ik wil gaan bereiken.

En heeft het nog iets voor je business opgeleverd? Chapter You is zeker verbeterd sinds het programma! Ik heb mijn focus meer helder: wandelen, natuur in combinatie met persoonlijke ontwikkeling. Dat is waar Chapter You voor staat. Een aantal aspecten van mijn website zullen dan ook in de komende weken gaan veranderen. Ik heb mijn strategie opgezet. Het aanbieden van gratis wandelcoaching was daar stap één van. En wat een succes meteen! 18 aanmeldingen, allemaal mensen die ik niet persoonlijk ken. 6 van deze mensen waren deelnemers van het #echtinbusiness programma. Dus hoe mooi dat je, naast heel veel kennis en inspiratie, ook echt een netwerk opbouwt!

Ten slotte heeft het programma me vooral meer energie, meer zelfvertrouwen en een betere mindset opgeleverd. Hierdoor kan ik nog beter mijn eigen (ondernemers)pad lopen. Love it!

“Charlotte wil echt jou en je onderneming verder helpen, in plaats van zo veel mogelijk volume draaien. En dat voel je!”


Wat houdt het programma dan precies in?

#echtinbusiness is een 8 weken durend online programma via facebook. Elke week heeft een ander thema, zo werk je gestructureerd aan je energie, mindset, money mindset en vindbaarheid. Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag krijg je een video + opdracht die je in je eigen tijd kunt bekijken en maken. Als je de antwoorden of je belangrijkste inzichten in de facebook stuurt krijg je altijd tips, motivatie of inspiratie van Charlotte en de andere deelnemers. Verder is donderdag een live Q&A waarin je al je vragen kunt stellen. Doordat de groep rond de 25 deelnemers is, is er ook echt persoonlijke aandacht voor jouw vragen, opmerkingen en dromen! Bovendien leer je ook echt de andere deelnemers kennen. Iets wat ik erg fijn vind. Tijdens het opzetten of uitbreiden van je onderneming komt spanning kijken en hoe fijn dat je dan echt even dat steuntje in de rug krijgt. Naast video’s van Charlotte bevat het programma ook nog video’s van een aantal andere experts, waaronder: Yvette Vermeulen (focus training), The Social Good Girl (impact maken), Faiza (de kracht van onze gedachten) en Aramik Garabidian (positionering).

Charlotte als coach

Charlotte is enorm betrokken en maakt het programma super persoonlijk. Ze wil echt jou en je onderneming verder helpen, in plaats van zo veel mogelijk volume draaien. En dat voel je. Door haar enthousiasme en energie zit je binnen no-time in de doe-stand en heb je zin om elke dag aan je onderneming te werken. Ze is zeer deskundig en met de opdrachten weet ze je echt aan het denken te maken en forceert je om keuzes te maken. Wat wil je echt? En waar ga je je op focussen? Charlotte schuwt het ook niet om eerlijk te zijn, om de spiegel voor te houden. Hou jij jezelf onbewust tegen? Dan zal ze daar een vraag over stellen.

Ik wil ook!

Denk je nou naar het lezen van deze blog: dat wil ik ook! Dat kan! a.s. Maandag 4 november start de tweede try out van het programma en er zijn nog 3 plekken vrij! Voor €197 euro zit jij er bij en krijg je de kans om 8 weken lang heel veel te leren en hard aan je onderneming te werken!

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you