10.000 stappen voor je werk

19 mei, 2022

Maandag 05:30, mijn werker gaat. Zou ik me nog even omdraaien? Nee besluit ik, want ik ben op een missie! Ik trek mijn kleren aan. Nog even geen werkkleren, maar de wandelkleren die ik de avond ervoor heb klaargelegd. Ik pak een banaan en stap naar buiten. Heerlijk. De komende anderhalf uur zijn voor mij! In deze blog neem ik je mee in het experiment dat ik met mezelf ben aangegaan: #10000stappenvoorjewerk.

a + c giff-51 landscape

10000 stappen voor het werk.. ben je gek?

’s avonds na het werk wandelen – een mooi streven dat ik meerdere malen per week heb, maar zelden zo wordt uitgevoerd zoals ik van te voren bedacht had. Het wordt ingekort of zelfs gecanceld omdat er een (sociale) afspraak tussendoor komt of ik simpelweg te moe ben of geen zin heb om na een lange werkdag nog iets te moeten. Jammer, want wandelen levert me juist zoveel voordelen op én de kilometers kan ik maar alvast in mijn benen hebben voor mijn PCT avontuur. Ik besloot dat ik mijn wandelmoment naar de ochtend wilde verschuiven. Heerlijk om de dag mee te beginnen én het is de ideale tijd om hier mee te starten (want: vroeg licht en fijne temperaturen).

Waar anderen hun dag met me-time starten door op de yoga mat te stappen of in een journal te schrijven stap ik dus naar buiten.

Voordelen

Een gouden set, bleek al snel! Waar ik normaal mijn bed niet uit kan komen en nog een uur blijf snoozen, sta ik er nu binnen 5 minuten naast. De voordelen die ik ervaar?

  • Ik stap fris de dag in

Door ’s ochtends meteen te gaan wandelen stimuleer ik bloedsomloop. Organen krijgen daardoor meer zuurstof en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Bovendien wordt er endorfine (het gelukshormoon) aangemaakt waardoor je je dag ook positiever begint.

  • Ik heb gedurende dag meer energie en inspiratie

In plaats van meteen in de radrace te stappen heb ik nu de eerste 1,5 á 2 uur van de ochtend echt voor mezelf. Ik bepaal waar ik loop en wat het tempo is. Ik geniet van de natuur en door de beweging zak ik meteen van mijn hoofd naar mijn lijf. Hierdoor kan ik makkelijker naar mijn intuïtie luisteren waardoor inspiratie meteen begint te stromen.

  • Ik heb opeens super veel tijd om naar luisterboeken te luisteren

Ken je dat? Ik heb nog zoveel boeken die ik graag zou willen lezen, maar op de een of ander manier komt het er toch niet zo vaak van. Nu heb ik elke dag 2 uur om weg te dromen bij een boek naar keuze. Als ik van maandag tot en met donderdag een boek beluister heb ik zo dus een boek per week uit!

  • De natuur is op zijn mooist in het gouden uurtje

Waarom fotografen het liefst vroeg in de ochtend of op het einde van de dag op pad willen? Het is dan het gouden uurtje: het uur na de zonsopgang en voor de zonsondergang waarin er een mooie gouden gloed over het landschap valt. Als jij vroeg op pad gaat, kun je hier in alle rust en stilte van genieten! Bovendien heb je dan ook de grootste kans om eens dat hertje te spotten wat je al zolang wilt.

  • Productieve start

Ik vind het dus heerlijk dat ik voor het werk al echt een ding van mijn to do lijstje af kan strepen. Dit zorgt er ook voor dat ik de rest van de dag positiever en productiever te werk ga.

Iets voor jou?

Geef het vooral een kans! Zet je wekker, leg je kleren alvast klaar en bedenk een avond van te voren hoe je wil gaan lopen.

Is 10000 stappen voor jou niet haalbaar? Maak er 7000, 5000 of een andere hoeveelheid van die bij jou past! Het gaat niet om het aantal stappen maar om het feit dat je in beweging komt en dat je deze tijd even echt voor jezelf pakt.

 

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you