Mijn spirituele wandeling #1: een bezoekje aan een medium

20 november, 2019

Ik bewandel graag verschillende paden, gebaand of minder gebaand, hobbelig of vlak. Ik wil ervaren hoe dingen zijn om zo echt te kunnen oordelen wat wel en wat niet bij mij past. Als je bij mij een zaadje plant kun je er dus de klok op gelijk zetten dat ik het een keer ga ervaren. Zo ben ik ook op het spirituele pad beland. Voor de een zweverig, voor de ander juist heel normaal. Ik vind het tot nu toe vooral reuze interessant en het brengt me juist met beide benen op de grond. Betekent dat dat alles van spiritualiteit bij mij past? Waarschijnlijk niet. Maar daar kom je maar op één manier achter. Met heel veel liefde neem ik jullie vanaf nu dan ook mee op mijn spirituele wandeling. Elke maand zal ik een spirituele ervaring op mijn blog delen, wat ik ervan vond en wat het me heeft opgeleverd. In de eerste blog vertel ik jullie meer over mijn recente ervaring met een medium.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een medium dus. Iemand die je toekomst kan voorspellen. Top! Ik wilde weleens weten of Chapter You een succes wordt en wanneer ik ging trouwen. Een half jaar geleden vertelde mijn coach dat ze weleens naar een medium ging. Meteen had ze mijn interesse, maar pas een half jaar later werd de nieuwsgierigheid zo groot dat ik gebeld heb. Een week later kon ik terecht bij haar, Bernadette Maas (blijkt dus ook het medium van tout bekend Nederland te zijn!). Toch ietwat nerveus ging ik op pad. Want wat als ze zou zeggen dat ik maar beter kon stoppen met Chapter You, of nog erger dat Mick en ik niet bij elkaar passen of dat ik nog maar een x aantal jaar te leven had. Eenmaal aangekomen werd ik mega hartelijk ontvangen. Ze is qua uiterlijk precies wat ik mij voorstelde bij een medium.
Voor de sceptici onder ons: goed om te weten is dat ik voor ik er heen ging alleen mijn voornaam had opgegeven en verder geen emailadres of iets. Ze heeft me dus niet kunnen googlen. Eenmaal binnen stelde ze me meteen gerust. Eerst pakte ze mijn handen en stelde ze een aantal vragen over mij als persoon. Uiteraard klopte dit en zij wist dus dat ze de juiste lijn had (naar wie of wat? Geen idee). Ze gaf aan dat ik nog kinderlijk verbaasd kan zijn (klopt!) en hard voor mijzelf kan zijn (klopt ook!). Maar ook dat ik lief en zorgzaam ben. Vervolgens mocht ik wat foto’s laten zien van de mensen om mij heen. Vanaf hier begon ze me echt te verbazen. Wat ze over hen en over hun relatie met mij vertelde klopte als een bus. Wauw wat bijzonder. Deed ze het op een beeld zoals je op tv ziet? Met vragen naar letters en veel praten in algemeenheden? Nee! Ik hoefde echt niet veel te zeggen en ze werd echt snel specifiek. Sommige dingen kon ze echt niet weten.

“Wauw wat een bijzondere ervaring! Ze wist echt dingen die ze nooit had kunnen weten.”


Maar wat zei ze dan? Eigenlijk meteen zei ze dat ik coach ga worden, in de natuur en met wandelschoenen. Top dus! Bovendien zou ik het niet bij Nederland houden. Nog meer top! Over Chapter You kon ze ook vertellen dat het een succes werd. Extra top en extra motivatie! Oh, en ik krijg dus een vakantiehuisje in Noorwegen en ga trouwen rond mijn 30e en krijg twee kinderen! haha

Later in het gesprek vroeg ik nog naar mijn overleden oma. En ze was daar. Vanaf hier kreeg ik pas echt kippenvel. Bernadette gebruikte de woorden die oma altijd gebruikte en ze vertelde zulke mooie waargebeurde details. Over dit stuk ben ik dan ook het meest dankbaar en als ik eraan terug denk krijg ik nog steeds kippenvel.

In totaal duurde het gesprek anderhalf uur en je mocht alles opnemen. Of je hier nou wel of niet in gelooft maakt mij niet zoveel uit. Ik heb dit bezoek aan veel mensen verteld. Waar de ene ook meteen een afspraak met Bernadette heeft gemaakt, blijft de ander sceptisch. Beide helemaal prima en het bevestigd voor mij dat iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt. Ik ben van mezelf extreem open en ietwat naïef en het ligt niet echt in mij om alles te bekritiseren. Daarom werkte het naar het medium gaan en kon ik me eraan overgeven. Voor mij was het echt een extra bevestiging dat ik op het juiste pad zit.

Of ik het een aanrader vind? Zeker weten! Al is het al om het een keer te ervaren. Was dit mijn laatste keer? Ik denk het niet. Het is niet iets dat ik half jaarlijks zou doen. Maar als ik over een x aantal jaar voor een moeilijke keuze sta, zou het zomaar eens kunnen dat ik terug ga.

Ben jij weleens naar een medium geweest? Wat vond jij ervan?

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you