Bezienswaardigheden van de Eifel – steden en dorpen

24 juli, 2019

De Eifel biedt oneindig veel mogelijkheden om te doen. Van het rondstruinen in idyllische dorpjes, tot het bezoeken van oude kastelen, het maken van prachtige wandelingen of fietstochten en het bekijken van de mooiste natuurverschijnselen. Te veel om in 1 weekend te zien en te veel om in één blog te noemen. Ik heb onze (en andere) bezienswaardigheden daarom opgedeeld in 3 categorieën (geschiedenis, natuur en steden & dorpen), ieder uitgediept in een eigen blog. Deze keer zijn de steden & dorpen aan de beurt.

DSC_0404

Monschau

Monschau is één van de bekendste plaatsen in de Eifel en ligt op ongeveer een uur rijden van Zuid-Limburg. Ideaal dus voor een weekendje of dagje weg. Monschau staat bekend om zijn vakwerkhuizen, gezellige centrumpje en het Rode Huis (een prachtig gebouw uit de 18e eeuw). Met alleen Monschau kun je wat mij betreft geen hele dag vullen maar het is ook de uitvalsbasis van veel mooie wandelingen. Informatie hierover kun je krijgen in het informatie center gelegen in het centrum van Monschau.

Bad Münstereifel

Minder bekend, maar voor mij meer de moeite waard dan Monschau is Bad Münstereifel. Bad Münstereifel is een prachtig behouden middeleeuws stadje op zo’n anderhalf uur rijden van Limburg.
Meteen een opvallende bezienswaardigheid is de vrijwel geheel intacte stadsmuur, inclusief vier poorten. Leuk om overheen te lopen en het geeft je meteen een mooi uitzicht over het stadje. Ook de binnenstad is een bezoek meer dan waard. Verder zijn de Burg Münstereifel, de Romaanse kloosterkerk van Sint Chrysanthus en Daria uit 1100, de Jezuïetenkerk uit omstreeks 1660, het Romaanse huis uit 1167, het Windeckhaus, een vakwerkhuis, het Sint Michaelgymnasium uit 1659, het voormalige Karmelietessenklooster ook de moeite waard. Mocht dat nog niet genoeg zijn kun je ook nog verschillende musea bezoeken, zoals het erfgoedmuseum in het Romaanse huis, de Romeinse kalkovens bij Iversheim, het apothekersmuseum, het weverijmuseum, het natuur- en landschapsmuseum, het poppen- en speelgoedmuseum en het museum van houten speelgoed.

Bad Münstereifel is verder sinds 14 augustus 2014 een zogenoemde City Outlet, waarbij in het voetgangersgebied van de binnenstad 30 merkwinkels gevestigd zijn.

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you