Kumano Kodo: een bijzondere pelgrimstocht in Japan

Japan wordt door zijn bijzondere cultuur en prachtige steden steeds populairder als reisbestemming. En dat is niet het enige dat Japan te bieden heeft! Het heeft ook de prachtigste natuur en mooiste wandelingen! Mick, mijn vriend, heeft twee maanden door Japan gereisd en hier ook volop van genoten! De meest bijzondere wandeling daar, én een van zijn mooiste wandelingen ooit, vond hij de Kumona Kodo. Een wandeling die ik jullie daarom niet wil onthouden.

juli 12, 2019
DSC_0565

Praktische informatie

Vervoer: ongeveer een uur met de trein vanuit Kyoto en Osaka en 40 minuten met de bus
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot zwaar door grote hoogteverschillen
Duur: afhankelijk van de route
Bewegwijzering: goed aangegeven met bordjes
Type: lange afstandswandeling, pelgrimstocht, met en zonder gids

Kumano staat bekend als het mythische ‘Land van de Doden’. Volgens de overlevering is het de verblijfplaats van goden en geesten van voorouders. De pelgrimstocht is dan ook een eeuwenoude manier bedoeld om hen te eren, hetgeen je duidelijk merkt aan de bijzondere tempeltjes, oude ruïnes en beeldjes die je aanmoedigen om te reflecteren, stil te staan en te pelgrimeren. De prachtige natuur helpt hier ook een handje bij!


“Kumano Kodo is door de prachtige natuur, de geschiedenis en bijzondere energie de perfecte wandeling om te reflecteren en stil te staan!”


De pelgrimstocht Kumano Kodo is een netwerk van eeuwenoude pelgrimsroutes op het zuidelijke schiereiland kii die de drie heilige plaatsen van het Shintoïsme en het Boeddhisme (Yoshino, Kumano Sanzan en Koyasan) verbindt met de oude hoofdsteden Nara en Kyoto. Hierin zijn vijf verschillende paden te onderscheiden:

  • Kohechi: van Koyadan naar Kumano Sanzan (ongeveer 70 km)
  • Nakahechi: Van Tanabe naar Kumano Sanzan (ongeveer 70 km)
  • Obechi: van Tanabe naar Kushimoto en Kumano Sanzan (ongeveer 120 km)
  • Iseji: Van het Ise-schrijn naar Kumano Sanzan (ongeveer 160 km)
  • Kiiji: Van Osaka naar Tanabe (ongeveer 140 km)

Mick heeft Nakahechi gelopen waarbij hij 1 hostel als uitgangspunt gebruikte om vervolgens vanuit hier de bus te pakken naar het eindpunt van de voorgaande dag. Dit was al een prachtige ervaring maar toch zou hij adviseren om je grote bagage in een locker in Kyoto achter te laten en met een day pack van hostel naar hostel te lopen.

IMG_1248

Chapter You

“Al wandelend naar meer rust in je hoofd” Dat is waar Chapter You voor staat. Hoe? Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je creativiteit door jouw vraagstukken letterlijk in beweging te zetten. Vanuit hier ontstaat de rust, energie en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Eén reactie

  1. Wilma schreef:

    Ziet er prachtig uit die pelgrimstocht door Japan…..miss als extra info wat meer over overnachtings mogelijkheden en de prijzen van een dergelijke reis😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you