Mijn top 3 wandelingen in West-Canada

In de zomer van 2018 hebben mijn vriend en ik drie weken door West-Canada gereisd. Wat een fantastisch mooi en ongerept landschap! Door de grote afstanden die wij aflegde niet per se een wandelvakantie, maar uiteraard konden een paar prachtige dag wandelingen niet ontbreken. Hierbij mijn top 3.

juni 13, 2019
DSC_0725

Bald Hills – Jasper National Park

Waar: De Bald Hills trail begint op de meest verre parkeerplaats van het Maligne meer (ongeveer 40 km van Jasper). De weg ernaartoe is al prachtig!

Afstand: ongeveer 10 km op en neer (6 km op de langere brede weg, 4 km naar de top via het smallere steile pad.

Tijd: 1.5 tot 3.5 uur

Hoogteverschil: 500m

Beschrijving: De Bald Hills trail start met een breed pad in een bos, naarmate je hoger komt wordt de begroeiing dunner en zie je steeds meer bergen en krijg je zicht op het Maligne Lake onder je. Na ongeveer 3km kun je kiezen voor het steile kortere pad door naar links te gaan of blijf je het bredere pad volgen. Eenmaal boven de boomgrens kom je op een splitsing, het begin van een rondje naar de top. Sla links af, geniet van de prachtige vergezichten en kom aan het einde van het rondje weer terug bij de kruising.

Tip: Kom vroeg op de dag om niet in de grote massa te lopen!

Wedgemount Lake  – (Garibaldi Provincial Park) Whistler

Waar: De start van de Wedgemount trail ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Whistler. Vanaf whistler neem je highway 99 naar het noorden. Na ongeveer 12 km sla je rechtsaf naar Wedgemount (Garibaldi). Nadat je het spoor en de rivier bent overgestoken sla je meteen rechts. Na een korte onverharde weg kom je op de parkeerplaats.

Afstand: 14 km

Tijd: 5 tot 8 uur

Hoogteverschil: 1220m

Beschrijving: Wedgemount trail is een van de steilste wandelingen in de omgeving, hij staat goed aangegeven en is niet per se heel technisch. Het eerste stuk gaat door een dichtbegroeid bos en pas de laatste 1.5 km kom je boven de boomgrens. De laatste km gaat over een lawine waardoor wandelstokken geen overbodige luxe zijn. Na 7 km ben je bij het prachtige Wedgemount meer. Vanuit hier kun je eventueel nog (1 km, 200 hoogtemeters) doorlopen naar de gletsjer.

Eva Lake – National Park Revelstroke

Waar: Vanuit Revelstroke pak je de 26 km lange Meadows in de Sky Parkway naar Balsam Lake. Vanaf hier kun je met de shuttle of te voet (1 km) naar Mount Revelstroke gaan, vanwaar meerdere wandelingen vertrekken.

Afstand: 12 km (+ 2 als je niet de shuttle neemt)

Tijd: 4 tot 6 uur

Hoogteverschil: 203 m

Beschrijving: De wandeling is relatief makkelijk, goed aangegeven en brengt je wel langs afwisselende natuur, een verscheidenheid aan bloemen, magnifieke uitzichtpunten en het prachtige Eva Lake. Vanuit hier kun je wanneer je voldoende tijd hebt doorlopen naar Miller Lake en Yade Lake.

IMG_1248

Chapter You

“Al wandelend naar meer rust in je hoofd” Dat is waar Chapter You voor staat. Hoe? Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je creativiteit door jouw vraagstukken letterlijk in beweging te zetten. Vanuit hier ontstaat de rust, energie en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you