5 x korte video’s waardoor jij nu meteen nog op avontuur in de natuur wil gaan.

7 juni, 2020

De natuur is magisch en leert je de mooiste lessen. Of het je nu helpt om iets te verwerken, je dichter bij jezelf brengt, je leert meer in het nu te zijn of je de natuur meer laat waarderen. Het kan van alles zijn en het is altijd helpend om meer jou pad te lopen. Ik heb al eens inspirerende boeken gedeeld en nu is het tijd voor video’s. In deze blog deel ik de mooiste korte video’s die ik in de afgelopen tijd heb gezien waardoor je meteen je wandelschoenen, je fiets of je tent wilt pakken om ook de natuur in te gaan. Enjoy!

thumbnail_IMG_4120
  1. Choosing to live – Sarah Hornby

Wauw deze video maakte meteen indruk toen ik heb zag.
Choosing To Live is een korte film  met Sarah Hornby in de hoofdrol. Dit jaar heeft zij tien meerdaagse fietstochten gereden, dwars door de Canadian Rockies, die zijn opgeschreven door haar man Ryan Correy. Toen haar man overleed, besloot zij ter nagedachtenis deze tochten te gaan fietsen om zo in verbinding te staan met Ryan. Een ongelofelijk mooi verhaal dat zich afspeelt in de prachtige natuur van Canada.

2. The Circuit (Torres del Paine “O”Trek l Full short Film

Tijdens deze film wordt je meegenomen in een hike in Patagonio, Chili. Niet alleen de beelden van deze kort film zijn prachtig maar ook de boodschap, namelijk zorg goed voor de natuur.

3. WHY I MOVED TO NORWAY | my story

In deze video vertelt Leena Hennigsen waarom zij van de drukke stad Hamburg naar het rustige Noorwegen verhuisde. Bovendien krijg je meteen een inkijkje inde prachtige natuur van het land waar ook ik verliefd op ben geworden en hun mega schattige huis! #goals!

3. It is the people | A pacific Crest trail film

Elina Osborne uit Nieuw Zeeland liep in 2019 de Pacific Crest Trail, een trail die de dwars door de VS van de Mexicaanse grens naar de Canadese grens loopt. Het koste haar 137 dagen om deze prachtige tocht te volbrengen. De positiviteit, excitement en kracht die loskomt tijdens bergwandelen spatten van deze film af en het zorgt er voor dat ik deze trail nog liever wil lopen.

 

5. Into the wild: my journey on the appalachian trail

Naast de Pacific Crest Trail loopt er nog een bekende long distance trail in de VS: the appalachian trail, bekend van de film en het boek into the wild. Julia Sheehan treedt in zijn voetsporen en liep deze trail in 2019. In deze film beschrijft ze haar ervaringen en waarom ze er voor gekozen heeft om 5 maanden in de natuur te leven: avontuur, vrijheid en het nomatische leven.

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you