Mijn mooie momenten kalender

De vijfde lockdown is een feit. Een domper voor velen en zo ook voor mijzelf. Tijdens een avondwandeling besefte ik me dan ook dat het in deze tijd zo makkelijk is om je te focussen op die dingen die niet kunnen of die niet gaan zoals je wilt. Terwijl dit vaak dingen zijn waar je geen invloed op hebt en er juist ook zoveel wel kan. Elke dag heeft nog zoveel mooie momenten, als je maar kijkt. En juist hierom heb ik voor mezelf een mooie momenten kalender gemaakt waarin ik elke dag een mooi moment opschrijf. Het is op het einde van de maand of het jaar niet alleen een heel mooi overzicht. Bovendien zorgt het ervoor dat je positiever in het leven gaat staan.

december 21, 2021
thumbnail_IMG_0285

Kracht van dankbaarheid

Uit velen onderzoeken is de kracht van dankbaarheid gebleken. Niet voor niets is het een belangrijk onderdeel binnen positieve gezondheid. Enkele voordelen die je van dankbaarheid kunt ervaren zijn:

  • Wat je aandacht geeft dat groeit. Wanneer je positief in het leven staan zul je ook eerder geneigd zijn de positieve kanten van een gebeurtenissen te zien of kansen te grijpen die op je pad komen. In basis kom je zo dus in een positieve cirkel
  • Het maakt je bewust van de grote en kleine momenten die voor jou zo waardevol zijn
  • Je bent blijer met wat je nu hebt en waar je nu staat
  • Je staat veel meer stil bij kleine geluksmomenten
  • Je vergelijkt jezelf minder snel met anderen
  • Je hebt minder snel last van negatieve emoties
  • Het is een wapen tegen stress
  • Er is veel meer ruimte voor verwondering
  • De stappen die je zet worden waardevoller dan de eindbestemming

“je bent niet dankbaar omdat je gelukkig bent, je bent gelukkig omdat je dankbaar bent”


Mooie momenten kalender – zo werkt het

In de kalender schrijf je bij elke dag iets dat een mooi moment voor jou was op die dag. Het hoeft niet groot te zijn, want juist ook in de kleine momenten zijn vaak heel waardevol. Schrijf gewoon het eerste op wat in je opkomt. Zo zul je merken dat zelfs jouw grootste baaldag mooie momenten heeft gekend. Situaties kun je niet veranderen, wel hoe je naar die situaties kijkt en op welke gebeurtenissen je je focus legt. Wanneer je hier dagelijks mee bezig bent zul je bovendien merken dat het steeds makkelijker wordt om de mooie momenten te herkennen.


“The more grateful you are, the more you’ll receive to be grateful for”


Ook jouw eigen mooie momenten kalender?

Koop een al bestaande kalender of ga zelf aan de slag met het maken van een kalender. Met een fotoprogramma als albelli is dit een fluitje van een cent. Zoek plaatjes waar je positief en vrolijk van wordt, verwerk ze in de kalender en voeg eventueel nog inspirerende quotes toe. Schrijf tenslotte elke dag op wat voor jou een mooi moment was.

IMG_1248

Chapter You

Wanneer je wandelen en het buiten leven combineert met persoonlijke ontwikkeling ontstaat er een magische combi die jou dichter bij jezelf en jouw dromen brengt. Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je zelfvertrouwen. Vanuit hier ontstaat de energie, creativiteit en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.