Verliefd op het leven

29 oktober, 2019

Vandaag had ik het weer: kriebels in mijn buik, een lach die niet van mijn gezicht af gaat en super veel energie. Een gevoel dat ik het liefst omschrijf als verliefdheid. Dit gevoel heb ik de laatste tijd steeds vaker en langer. Niet alleen omdat er een fantastische man in mijn leven is, maar juist ook omdat het leven zo fantastisch is. Verliefd op het leven dus! Verliefd op het feit dat ik steeds meer mijn eigen pad loop, verliefd op de kansen die ik krijg, verliefd door het feit dat ik meer zelfvertrouwen krijg en verliefd op alle nieuwe dingen die ik probeer. Wil jij ook verliefd zijn op het leven? In deze blog deel ik mijn tips!

DSC_0505

Dankbaarheid

Dankbaarheid is mijn nummer 1 tip voor een verliefder leven. Ook al lijk je nog zo’n slechte dag te hebben er zijn altijd dingen om dankbaar voor te zijn: het dak boven je hoofd, de fijne mensen om je heen, het lekkere eten, de mooie boswandeling die je hebt gemaakt etc. etc. Ik schrijf altijd een lijstje op voordat ik ga slapen, maar ik ken ook mensen die het juist fijn vinden om er mee op te staan. Dankbaar zijn brengt je meteen in een positieve vibe waardoor je meteen vrolijk bent en, tenminste dat geloof ik, nog meer positieve dingen aantrekt. Mocht je hier meer over willen lezen: de secret van Rhonda Byrne is zeker een aanrader!

Positiviteit

Positief denken en praten ligt eigenlijk in het verlengde van dankbaarheid. Hoe praat jij tegen jezelf en anderen? Hoe positiever jij denkt en praat, des te meer zelfvertrouwen je hebt en des te blijer jij je voelt. Praat tegen jezelf zoals je ook tegen een vriendin zou praten. Bedenk ook dat wat jij over een ander zegt en denkt alles zegt over jouw onzekerheden.

Tijd voor jezelf 

Tijd voor mezelf is een van de belangrijkste dingen voor mij om mijn hoofd leeg te maken en echt te voelen wat ik vind en wat ik wil. Zelf doe ik dit het liefst door te gaan sporten, te gaan wandelen of een boek te lezen. Het maakt niet uit wat je doet, als jij er maar blij van wordt en als je het maar voor jezelf doet. Sinds kort merk ik dat ik tijd voor mezelf in de ochtend extra waardevol vindt. Ik sta daarom extra vroeg op om rustig op te staan, met de kat te knuffelen, lekker te ontbijten, nog even aan mijn opleiding te werken of aan een blog. Zo heb ik wanneer ik aan mijn werk begin al echt iets voor mezelf gedaan. Ik merk bovendien dat ik hierdoor op het werk veel productiever ben, wat me ook weer verliefder op het leven maakt! Win-win dus!:)

Uitspreken wat je voelt en wil

Ik dacht altijd dat als ik anderen te vriend bleef en deed wat zij wilde dat ik gelukkig zou worden. Want ik geniet er immers enorm van als anderen gelukkig zijn. But I was wrong! Het leven wordt pas echt mooi als je doet wat jij wilt en uitspreekt wat jij vindt! (Vaker) voor mijzelf kiezen heeft dan ook de grootste energie winst opgeleverd. Betekent dat dat ik egoïstisch ben? Nee helemaal niet. Nog steeds houd ik rekening met de gevoelens en wensen van anderen, en nog steeds kies ik vaak voor wat de ander wil (omdat het me vaak niet zoveel uitmaakt). Maar als ik iets belangrijk vind spreek ik me wel vaker uit. En dat lucht op. Bovendien ook erg fijn voor de mensen om je heen wanneer je je grenzen aangeeft. Dan weten zij ook waar ze aan toe zijn.

“Het leven wordt pas echt mooi als je doet wat jij wilt en uitspreekt wat jij vindt!”


Ga naar buiten

Elke dag een flinke portie frisse lucht inademen doet je lichaam en geest goed. Zo draagt de buitenlucht niet alleen bij aan je geluksgevoel, maar verbetert het ook je creativiteit en boost je je geheugen. Ga dus vaker naar buiten voor een nog verliefder leven. It doesn’t get any easier!

Zet jouw kwaliteiten in

Weet jij waar jouw kwaliteiten liggen? Zo ja, zet ze in! Hoe vaker jij je kwaliteiten inzet, hoe makkelijker het wordt en hoe leuker jij de dingen die je doet vindt. Weet je nog niet zo goed waar je kwaliteiten liggen? Onderzoek ze eens met behulp van kernkwadranten. Vindt je dat nog moeilijk alleen? Ik kan je ondersteunen!

Doe meer van wat jij leuk vindt

Heb jij weleens dat je iets doet, ergens bent of ergens aan denkt waar je extreem blij mee bent? Ben je hier bewust van en bedenk meteen hoe je dit aspect vaker in je leven kunt integreren. Waarom dingen doen die je niet leuk vind?!

En ik dan?…

Ben ik dan altijd verliefd op het leven en heb ik dan niks meer te leren? Zeker niet!

Sowieso denk ik dat je niet moet streven naar altijd gelukkig zijn. Het is ook oké om even een baaldag te hebben. Het is ook oké om soms onzeker te zijn. En het is ook oké als je even niet weet wat je wilt.

Mijn grootste uitdaging naar een nog verliefder leven? De lat minder hoog leggen. Ik wil graag dingen goed doen. En dan ook nog eens het liefst METEEN goed doen. Iets wat mij nog regelmatig angst in boezemt en gedachten als: ‘kan ik dat wel?’. In zo’n geval helpt het mij om de worst-case scenario’s op papier te zetten (die vaak niet eens zo erg zijn). Maar mocht jij nog goede tips hebben hoor ik het natuurlijk graag!

 

 

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you