Ode aan de herfst

Herfst, vaak ben je een onderschat seizoen. Mensen balen van het vieze weer dat je met je meebrengt en het feit dat de dagen korter worden. Mensen spreken vaak van een herfstdip. Niet verdiend, want je bent juist zo mooi! Gelukkig zien ook steeds meer mensen jouw prachtige kleuren en hoe fijn het is om tijdens jouw maanden naar buiten te gaan. Én herfst, jij brengt nog veel meer met je mee. Ook vanuit spiritueel opzicht ben jij namelijk belangrijk!

oktober 16, 2019
DSC_0735

Jij bent bij uitstek het seizoen om naar binnen te keren (zoals de planten- en dierenwereld zich terugtrekt). Om na te gaan of je nog het juiste pad loopt.  Om lessen uit de activiteiten en ervaringen van de zomer te verkrijgen en verfijnen. De avonden worden immers langer en we maken minder contact met de buitenwereld dan tijdens de lente en zomer (want geen lange zomeravonden, bbq’s en terrasjes). Het is tijd om te rusten, tijd voor reflectie en tijd voor meditatie. Het is niet voor niks dat mensen in de herfst meer puzzelen, lezen, mandala’s inkleuren, een boek lezen op de bank met een warme thee.. Jij bent dan ook het ideale seizoen om een dagboek bij te houden waarin je al jouw inzichten en gevoelens kunt inschrijven.

En dat is niet je enige symbolische aan jou. Jij bent namelijk ook het seizoen van loslaten, precies zoals bomen hun bladeren loslaten. Blad voor blad. Loslaten wat je niet meer nodig hebt of wat jou niet langer dient in het lopen van je eigen pad. Wellicht zijn het beperkende gedachten of patronen die je niet langer dienen. Wellicht zijn het dingen die je graag deed of bepaalde mensen om je heen die je geen energie meer geven. Dit lijkt misschien eng of stom, maar wanneer jij loslaat ontstaat er ruimte voor nieuwe mooie dingen die wel bijdragen aan jouw pad of jouw geluk. Pas wanneer de boom zijn bladeren laat vallen kunnen er na de winter weer de mooiste groene bladeren groeien.

Lieve herfst, ik hoop dat je mij dit jaar helpt nog bestaande negatieve gedachten over mezelf verder los te laten. Dat ik gedachten over wat anderen over mij denken meer los ga laten. Dat ik weer mooie nieuwe lessen over mezelf mag leren. En natuurlijk ga ik tijdens jouw maanden genieten van een hoop boeken, thee, warme chocolademelk en warme dekentjes! Want dat vind ik stiekem het fijnst aan jou!

Kijk jij weleens zo naar de seizoenen? Wat wil jij de komende maanden loslaten wat je niet meer nodig hebt? En welke lessen wil je verder integreren?

IMG_1248

Chapter You

Wanneer je wandelen en het buiten leven combineert met persoonlijke ontwikkeling ontstaat er een magische combi die jou dichter bij jezelf en jouw dromen brengt. Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je zelfvertrouwen. Vanuit hier ontstaat de energie, creativiteit en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you