Binnenstebuiten #5 Lijanne van @supfulness over haar liefde voor suppen

12 december, 2019

Veel van mijn mooiste lessen heb ik geleerd terwijl ik in de natuur was óf ben ik in de natuur pas echt gaan begrijpen. Niet voor niets luidt het spreekwoord: naar buiten gaan is eigenlijk naar binnen gaan. En hierin ben ik vast niet de enige! Om jullie nog meer te inspireren vaker de natuur in te gaan (op zoek naar jezelf) heb de rubriek “Binnenstebuiten” in het leven geroepen waarin ook anderen hun mooiste ervaringen & lessen in de natuur kunnen delen. Deze keer is het woord aan Lijanne van @supfulness. Zij neemt jullie mee in haar liefde voor haar paddleboard en wat het zo in de natuur zijn haar oplevert.

PastedGraphic-2 (2)

Mijn naam is Lijanne, 30 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik ben opgegroeid vlakbij de kust waar een fascinatie voor water, duinen en weidse uitzichten is ontstaan.

Inmiddels vind ik het heerlijk om in de bruisende stad te wonen, maar ik heb wel moeten leren dat er voor mij een grens is aan die prikkels om te voorkomen dat ze te overweldigend worden. Zo heb ik in de afgelopen jaren steeds vaker de rustige natuurrijke plekjes in en rondom Amsterdam ontdekt, waarbij mijn favoriete spots toch altijd dichtbij het water zijn!

In de zomer van 2017 stond ik op een zonnige ochtend met spiegelglad water voor het eerst op een paddleboard. Wow wat was dat heerlijk! Ik heb direct daarna zelf een opblaasbaar board gekocht en sindsdien ben ik verkocht. In het begin nam ik hem mee op mijn rug op de fiets door de stad. Niet heel comfortabel, maar je moest er iets voor over hebben en eenmaal op het water was ik dat meteen weer vergeten. Inmiddels gaat mijn board ook regelmatig mee op vakantie en heb ik een auto dus is het superleuk om andere plekken in het land te verkennen, want vaak kom je via het water op plekken waar niemand anders komt. Zo is een van mijn favoriete plekken bij Grootschermer: een route langs weilanden met oude molens waar af en toe alleen een koe of een geit je nieuwsgierig tegemoet komt.

“Hoe ouder je wordt, hoe meer dingen onbewust op de automatische piloot gaan.”


Hoe ouder je wordt, hoe meer dingen onbewust op de automatische piloot gaan. Soms vergeet je onderweg dat de combinatie van dingen die jij leuk vindt en waar je goed in bent helemaal niet zo vanzelfsprekend is, maar jou juist tot een uniek mens maken. De ruimte op het water helpt mij om steeds weer terug te komen bij die rust in mezelf en vanuit daar verder te ontwikkelen.

Inmiddels heb ik ook een teacher certificering behaald in het geven van ‘paddlefit & suppilates’, maar ik geef nog geen les. Voor nu vind ik het nog te fijn om in mijn eentje op pad te gaan en op het water totale stilte te ervaren, maar wie weet wat de toekomst brengt!

De foto’s van mijn avonturen op het water deel ik regelmatig op het instagram account ‘supfulness’.

Wil jij ook graag jouw mooie natuurervaring of -les delen in deze rubriek. Laat het me weten via ingrid@chapteryou.nl!

Ingrid

Chapter You

Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you