Schrijf je nu in voor de onthaast wandeldag!

Dat wandelen fysiek goed voor je is dat is bij de meesten wel bekend, maar dat het ook ontzettend krachtig middel is voor meer rust in je hoofd is vaak niet het eerste waar aan gedacht wordt. En dat is nou juist precies wat ik je tijdens de onthaast wandeldagen wil laten ervaren!

30 januari 2021 organiseer ik mijn eerste onthaast wandeldag. Een complete dag (van 10:00 – 16:00) die helemaal in het teken staat van jou, rust in je hoofd, wandelen en meer! 30 januari zullen we inzoomen op: in het hier en nu zijn!

Ben jij erbij?

Herken jij jezelf in?

 • Ben jij klaar met het gehaaste gevoel dat je vaak hebt?
 • Kun je de laatste keer dat je echt een dag voor jezelf had niet meer herinneren?
 • Word je gek van jouw hoofd dat nooit stil staat en de oneindige to-do lijstjes?
 • Ben jij vooral bezig met dingen die in het verleden gebeurd zijn of die (mogelijk) in de toekomst gaan gebeuren?
 • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt in plaats van dat je leeft?

Wil jij niets liever dan?

 • Even een dag helemaal voor jou zelf waarin je helemaal kunt ontspannen en ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen?
 • Praktische tips en tools leren zodat jij ook in het dagelijkse leven meer rust kunt ervaren?
 • Het verschil ervaren tussen lopen en bewust wandelen?
 • Meer rust in je hoofd zodat je weer bruist van de energie?
 • Wandelen en oefeningen combineren met heerlijk eten en een afsluitend wijntje?

Dan is mijn onthaast wandeldag echt iets voor jou!

“Ingrid heeft een hele fijne combinatie van afgaan op haar intuïtie en tegelijkertijd met beide benen op de grond staan.”


Waarom wandelend onthaasten?

Wandelen is bij uitstek het middel om rustiger te worden.

 • Het zorgt ervoor dat je letterlijk vertraagt: waardoor je alles om je heen veel beter ziet.
 • Het zorgt ervoor dat controlerende hersengebieden minder actief zijn waardoor er meer ruimte komt voor creativiteit.
 • Door fysiek bezig te zijn lukt het je meer afstand te nemen van jezelf, van al je gedachten en alle dingen die je moet.
 • Tijdens wandelen voel je de verbinding met je lichaam, leer je meer naar je lichaam te luisteren. Door bewust te wandelen los je samen met je lichaam de problemen op.
 • Als je wandelt komt er endorfine vrij. Dat vermindert de perceptie van pijn, roept positieve gevoelens op, verbetert de stemming en maakt omgaan met stress gemakkelijker.
 • De stilte en de cadans van wandelen geven ruimte voor je intuïtie.
 • Wandelen verlegt op een heel natuurlijke manier je focus.

“Het was totaal niet zweverig. Gelukkig, want dit had ik wel verwacht”


Editie 1: in het hier en nu zijn (30 januari 2021)

Vaak is er in het hier en nu niks aan de hand, maar zijn het onze gedachten over het verleden en de toekomst die onrust of stress veroorzaken. Je maakt je  bijvoorbeeld druk over iets dat jij of anderen in het verleden gedaan hebben? Je maakt je zorgen over iets dat nog moet gebeuren of bent juist bang dat er iets gaan gebeuren? Maar als je echt kijkt naar het hier en nu is er vaak niks aan de hand. En juist hier, in het hier en nu, is waar jij je gevoel en intuïtie kunt voelen.

Tijdens deze eerste editie van de onthaast wandeldag gaan we ontdekken hoe jij ten alle tijde terug kunt naar het hier en nu en dus naar de rust in je hoofd en de plek van je intuïtie. Wandelen is hier al een super krachtige tool voor, doordat je letterlijk in beweging bent kun je je lichaam beter voelen en is er veel minder ruimte in je hoofd voor piekergedachten. Deze kracht van wandelen op in het hier en nu zijn kun je nog meer versterken wanneer je je bewust gaat focussen op je ademhaling en zintuigen. Deze kenmerken staan dan ook centraal gedurende de dag!

“Ik kon mijn gedachten beter op een rijtje zetten tijdens het wandelen waardoor ik echt tot rust kwam.”


Locatie

Super trots ben ik dat ik de meest fantastische locatie voor de onthaast wandeldagen heb weten te vinden, namelijk de Santspuy in Etten-Leur. Deze prachtige wijn- en aspergeboerderij van de familie Sweep in de landelijke omgeving net buiten Etten-Leur heeft alles wat deze dag nog relaxter gaat maken: een openhaard in een gezellige kas, prachtige ontspan plekjes op de boerderij, een fantastisch wandelgebied om de hoek en natuurlijk lekker eten en wijn.

Adres: Zandspui 45, te Etten-Leur
Parkeergelegenheid: voldoende

Dit krijg je:

Omdat 30 januari de eerste editie van de onthaast wandeldag is bied ik hem eenmalig voor een sterk verlaagde prijs aan: €49,95. Hiervoor krijg je:

 • Een geheel verzorgde dag van 10:00 – 16:00 uur waarin jij op een laagdrempelige manier en in een kleine groep (max 8 deelnemers) kunt genieten van de kracht van wandelen;
 • Tips en praktische handvaten over hoe jij in je dagelijks leven meer in het hier en nu kunt zijn;
 • Een heerlijke lunch op de boerderij;
 • Een goed georganiseerde en begeleide wandeling van ongeveer 10 km waarin je al het geleerde in de praktijk kunt brengen;
 • Een afsluitende borrel bij het kampvuur (of met slecht weer de openhaard) met heerlijke wijn en lekkers.

“Ik heb nieuwe energie om de komende drukke weken mee te starten. ”


Meld je hier aan voor de onthaast wandeldag!

Binnen 24 uur ontvang je je ontvangstbewijs en uiterlijk 1 week voor de start van de onthaast wandeldag ontvang je uitgebreide informatie.


  Ingrid

  Chapter You

  Ik ben Ingrid van de Ven, een bevlogen wandelcoach met een passie voor (berg)wandelen. Van jongs af aan koester ik een grote liefde voor de natuur, maar later ontdekte ik de kracht van wandelen op mentale gezondheid. Ik bewandelde letterlijk mijn eigen pad naar persoonlijke groei door uit de rol van “master pleaser” te stappen (met als absolute hoogtepunt mijn 2000km lange wandeling in de wildernis van Amerika). Nu ben ik gepassioneerd om anderen te begeleiden op hun pad naar een authentieker leven. Ga jij met mij op pad?

  Meer over Chapter You
  Instagram @chapter.you