Jantjesplaat – Deeneplaat: Prachtige wandeling in de Biesbosch

De Biesbosch ken ik eigenlijk alleen vanaf het water. Maar dat je er ook prachtig kunt wandelen wist ik eigenlijk niet. Tot 2 weken geleden! Met Hemelvaartsdag wilde mijn vriend en ik namelijk een bootje of kano huren. Echter was alles al uitverkocht. Om toch van deze prachtige natuur te kunnen genieten ben ik op zoek gegaan naar een wandeling. Ik vond de wandeling van de Jantjesplaat naar de Deeneplaat. Ik deel hem met alle liefde in deze blog, want hij is prachtig!

juni 4, 2020
thumbnail_IMG_3738

Startpunt: Parkeerplaats na de horeca op de Spieringssluis te Werkendam
Lengte: 14 km, makkelijk
bewijzering: Het eerste deel kun je de rode pijltjes volgen, daarna heb je onderstaande kaart nodig. Het is echter zeker geen moeilijke route om te volgen en het wijst zich vanzelf. Wij liepen zelf de buitenste paden tot het verste punt.
Horeca: bij Spieringssluis (start & eind)
Goed om te weten: Met mooi weer zijn er ook een aantal plekken waar je een frisse duik kunt nemen en/of op je supboard te stappen.

De Biesbosch is een natuurgebied tussen de rivieren de Nieuwe Merwede en de Beneden-Merwede en is sinds 1905 een Nationaal Park. Het is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, hetgeen bijvoorbeeld inhoudt bijvoorbeeld dat je er veel wilgenvloedbossen en kreken vindt.

Het gebied ten zuidwesten van de Spieringsluis en enkele jaren geleden heringericht waarbij er wandelpaden zijn aangelegd in de voormalige polders Jantjesplaat en Hooge Hof. Een verbinding met de nog zuidelijker gelegen wandelpaden op de Deeneplaat ontbrak. Tot 2015. Want inmiddels kun je met de wandelbruggen alle drie de eilanden met elkaar verbinden tijdens een 14 km lange wandeling.

De wandeling loopt langs prachtige wateren, over leuke bruggetjes en in mooie bossen met een grote diversiteit aan planten. Ook aan (water)vogels, kikkers en vee onderweg geen gebrek hetgeen de wandeling heel afwisselend maakt en een dikke vette aanrader!

 

IMG_1248

Chapter You

“Al wandelend naar meer rust in je hoofd” Dat is waar Chapter You voor staat. Hoe? Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je creativiteit door jouw vraagstukken letterlijk in beweging te zetten. Vanuit hier ontstaat de rust, energie en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you