Controle loslaten: mijn intentie voor 2020

Elk jaar zet ik voor mijzelf een intentie. Naast praktische doelen vind ik het namelijk fijn om ook één persoonlijk ontwikkel thema centraal te stellen. Betekent dat dat ik op andere vlakken niks wil leren? Nee zeker niet! Maar het betekent wel dat ik lessen rondom dit thema zeker niet uit de weg ga. Vorig jaar was het doorlopende thema vaker voor mijzelf kiezen, dit jaar is mijn intentie: Go with the flow!

januari 16, 2020
Cfoto-familie Romme-109

Vaker controle loslaten en dingen laten komen zoals ze zijn om zo meer vrijheid (in mijn hoofd) te creëren. Dat is mijn intentie voor 2020.

Ik ben een control freak. Wellicht niet het eerste dat je bij mij zou zeggen. ik ben immers niet diegene die aan de beste voorbereiding doet of die er altijd tot in de puntjes verzorgd uitzie. Ik denk zelfs dat ik op sommige vlakken impulsief en intuïtief ben.

Maar tegelijkertijd doe ik dingen heel graag op mijn eigen manier. Als ik dingen plan, dan wil ik ook dat de dag zo verloopt. Lukt het mij niet, of wil iemand gedurende de dag iets anders, dan kan ik daar best even chagrijnig of ongeduldig van worden, of op zijn minst een innerlijk dialoog over hebben. Niet leuk voor mij, maar ook zeker niet voor mijn omgeving.


“Ik zou het heerlijk vinden om meer vanuit flow te leven!”


Waar dit vandaan komt? Wellicht vanuit mijn ongeduld en doelgerichtheid? Deze factoren spelen denk ik zeker mee! Maar volgens mij heeft het vooral te maken met zekerheid waar ik naar op zoek ben. Afgelopen periode merk ik dat ik dolgraag mijn intuïtie wil volgen maar nog krampachtig vasthoudt aan deze zekerheid. Of het nou financiële zekerheid is, sociale zekerheid of de zekerheid om niet gekwetst te worden of iemand anders te kwetsen. Uiteindelijk vind ik het gewoon lekker om de touwtjes in handen te hebben.

Tijd voor mij om daar aan te werken. Ik zou het namelijk heerlijk vinden om meer vanuit flow te leven, om ’s ochtends wakker te worden en niet meteen al een plan voor die dag te hebben, om meer te mogen in plaats van te moeten.

En hoe ironisch ook, naast dat ik dingen rondom dit thema op mijn pad wil laten kopen, heb ik ook alvast dingen gepland. Zo wil ik onder ander dit jaar alleen de Annapurna Trail in Nepal lopen zonder van te voren iets vast te leggen.

Zet jij weleens zulke intenties voor je zelf? Wat hoop jij te leren in 2020? Let me know!

IMG_1248

Chapter You

“Al wandelend naar meer rust in je hoofd” Dat is waar Chapter You voor staat. Hoe? Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je creativiteit door jouw vraagstukken letterlijk in beweging te zetten. Vanuit hier ontstaat de rust, energie en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you