Kromme Rijnpad: Utrecht – Wijk bij Duurstede (29 km)

Het kromme Rijnpad, een van de mooiste wandelroutes in Nederland als je het mij vraagt. Bovendien een wandeling met een speciale betekenis voor mij. Toen ik een aantal jaar geleden thuis kwam te zitten kreeg ik het advies om te gaan wandelen. Aangezien deze route langs mijn toenmalige huis liep, liep ik hem meerdere keren per week. Elke keer een stukje verder en elke keer weer prachtig. 3 keer liep ik de volle 29 km gelopen. Wat mij betreft een absolute aanrader!

november 17, 2019
DSC_0778

Details

Afstand: 29 km (op te delen in verschillende etappes)
Start: Ledig Erf (Utrecht), op loop afstand van het station
Finish: Wijk bij Duurstede, het makkelijkste is om per bus terug te gaan (Bushalte Steenstraat/ Centrum (5 minuten lopen van de route), lijn 41)
Bewegwijzering: goed & het pad is makkelijk begaanbaar. Op twee plaatsen, in Wijk bij Duurstede en in Utrecht (Amelisweerd), zijn grote informatiepanelen geplaatst die een overzicht geven van de gehele route. Op zeven plekken zijn kleine panelen geplaatst.
Horeca: diverse mogelijkheden
Routeinformatie: Bij de VVV in Wijk bij Duurstede of via deze link

Het Kromme Rijnpad start op het Ledig Erf in Utrecht en volgt de loop van de Kromme rijn naar Wijk bij Duurstede. Onderweg loop je deels over een oud jaagpad en langs de mooiste idyllische plaatjes, statige landgoederen, boomgaarden, dorpen en natuurlijk langs de prachtige kronkelende rivier waar je ook de nodige kanoevaarders op zult zien. Er zijn zelfs speciaal een aantal ontbrekende wandelverbindingen gerealiseerd om het wandelen langs de Kromme Rijn mogelijk te maken.

De wandeling en het gebied straalt een ongelofelijk rust en vredigheid uit. Het is een perfecte wandeling om je hoofd leeg te wandelen en mooie gesprekken te voeren. Door het goed aangelegde pad en bewegwijzering kun je werkelijk helemaal opgaan in de wandeling.

Elke bijzondere highlights die je passeert zijn: Theehuis Rhijnauwen, Kasteel Beverweert, Fort Rhijnauwen, Molen Rij & Lek en Kasteel Duurstede.

Mocht 29 km te lang zijn dan is het overigens ook mogelijk om de route op te delen in verschillende etappes.

Welke wandeling is voor jou een absolute aanrader?

HEZM5583

Chapter You

Hét platform om jou te inspireren en motiveren om vaker de natuur in te trekken en simpelweg te gaan wandelen. Samen met anderen, of juist als quality time voor jezelf. Wandelen helpt mij om mijn hoofd leeg te maken, het brengt rust, en het levert bovendien de mooiste (creatieve) inzichten op. Dit gun ik jou natuurlijk ook. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you