6 x mooiste natuur in de achtertuin van outdoor bloggers

Door de intelligente lockdown moesten en moeten we zo veel mogelijk binnen blijven. Maar voor lichaamsbeweging heeft altijd gemogen mits we anderhalve meter afstand hielden. Omdat ik de regels heel belangrijk vind en wil doen wat ik kan doen, maar tegelijkertijd beweging ook nodig heb om mijn hoofd leeg te maken na een week hard werken heb ik het wandelen vanuit of dicht bij huis helemaal ontdekt! En hierin ben ik niet de enige heb ik gemerkt. De afgelopen weken hoor ik van steeds meer mensen dat ze natuur dicht bij hun huis (her)ontdekt hebben. Zo bleek ook uit een onderzoek van Stichting Wandelnet waaruit blijkt dat 72% van de respondenten vaker een rondje vanuit huis loopt dan voor de corona crisis. Daarom leek het mij leuk om mijn (her)ontdekte plekken én die van andere outdoorbloggers te delen in deze blog. Niet om jullie nu meteen het hele land te laten reizen om al deze plekken ook te zien want dat raden ze nog steeds af, maar vooral om ook op zoek te gaan naar natuurpareltjes in jouw omgeving. Want geloof me ze zijn er overal!

mei 24, 2020
zwartenbergse polder 3

(Her)ontdekte plekjes nabij Breda (Noord-Brabant)

  • De Zwartenbergse polder (Etten-Leur)

Als je mij al langer kent is het misschien gek om te lezen dat dit een (her)ontdekte plek voor mij is. Niet omdat het er niet prachtig is, maar omdat ik hier geboren en opgegroeid ben! Ik heb hier talloze rondjes gewandeld en hard gelopen en toch kan ik zeggen dat ik deze polder echt herontdekt heb! Bovendien heb ik er een nieuw wandelpad ontdekt. Loop vanaf de parkeerplaats het bos in en volg je de rode pijlen. De wandeling is 5 km (en makkelijk uit te breiden door wandelknooppunten toe te voegen) en je zult zeker geen spijt krijgen!

  • Boswachterij Dorst (Oosterhout)

Dit prachtige gebied is een combinatie van bossen en zandverstuivingen en daarom heel afwisselend. Wij lopen vaak de rode route (5km) die start bij Pannekoeckenhuys Restaurant De Hannebroeck maar ook deze is heel makkelijk uit te breiden door ook andere stukken van de Boswachterij Dorst aan te doen. Ideaal ook met een hond, want dit is een losloopgebied.

 

Her(ontdekte) plekken van andere outdoorbloggers

  • Wanda wandelt – Willeskop

Wanda van @wandawandelt heeft het natuurgebied Willeskop herontdekt. Het ligt op loopafstand van haar huis en in de vroege ochtend is het er fantastisch mooi met honderden vogels. Er loopt bovendien een leuk klompenpad doorheen: Benedeneindsepad, welke volledig te bewandelen is buiten het broedseizoen. Over deze wandeling schreef ze dan ook een blog! En vergeet vooral niet haar instagram te checken voor de mooiste natuurfoto’s. Als je dan nog niet geïnspireerd bent..

 

  • Antonette van we12travel en de podcast avontuurlijke vrouwen – Veluwe zwerfpad

Antonette heeft het geluk dat de Veluwe haar achtertuin zijn. Tijdens de wandeling van avontuurlijke vrouwen heeft ze mij al meegenomen naar een paar van haar lievelings plekjes, maar daar is een mooie wandeling bijgekomen: Streekpad 16, het Veluwe Zwerfpad. Dit is een wandeling van Wolfheze naar Hoenderloo (375 km). En het leuke is ze heeft naast een blog ook vlogs maakt over deze prachtige wandeling,

  • Ivonne van myfoodprints – De Trage Tocht Netersel (Brabantse Kempen)

De Brabantse Kempen strekken zich uit over de gemeentes Reusel – De Mierden, Bladel, Bergeijk en Eersel. Samen vormen zij een regio waar je geweldig mooi kunt wandelen en fietsen en waar Ivonne al heel wat uren wandelend heb doorgebracht. En toch hebben zij en haar man (die er al 50 jaar woont) een wandeling gevonden die ze nog niet kende! Dat zijn toch de mooie dingen aan deze gekke tijd. Ze ontdekten De Trage Tocht Netersel die je meeneemt over de uitgestrekte vlaktes van de Netelse heide en door het dal van de Groote Beerze. Een verrassende en rustige tocht waar je bijna niemand anders tegenkomt. Je leest er alles over in deze blog.

  •  Charlotte van @cherrycharlie – Omgeving Hengelo

Charlotte heeft de omgeving van haar woonplaats Hengelo helemaal ontdekt omdat het bezoeken van natuurgebieden werd afgeraden. Gelukkig is Twente sowieso prachtig om te wandelen, natuurgebied of niet. Haar mooiste wandeling was er één van 10 km tussen Zenderen en Azelo welke ze beschreef in deze blog.

 

Wat is jouw lievelings (her)ontdekte gebied of wandeling bij jou in de buurt?

Veel liefs,
Ingrid

 

IMG_1248

Chapter You

“Al wandelend naar meer rust in je hoofd” Dat is waar Chapter You voor staat. Hoe? Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je creativiteit door jouw vraagstukken letterlijk in beweging te zetten. Vanuit hier ontstaat de rust, energie en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you