10 x waarom bloemen zo leuk zijn!

Vandaag kreeg ik een bos bloemen en het herinnerde mij aan het feit dat ik vroeger altijd “bloemenwinkel” - oftewel eigenaar van een bloemenwinkel in volwassentaal – wilde worden. Ik wordt zo gelukkig van bloemen en in deze blog deel ik 10 redenen waarom iedereen uberhaupt, maar juist nu bloemen moet kopen!

maart 18, 2020
bloemen2
  1. Je wordt er vrolijk van. En in deze tijd van angst en negativiteit kan er niet genoeg aandacht aan vrolijkheid, positiviteit en liefde worden gegeven.
  2. Je haalt de natuur naar binnen! En hoe lekker is dat nu we toch vooral binnen zitten. Kom maar op met de endorfines!
  3. Hallo prachtige kleuren in je interieur!
  4. En dan hebben we het nog niet eens over de geuren gehad! Je hebt geen luchtverfrisser meer nodig..
  5. Bloemen zijn gezond voor je (minder pijnmedicatie, minder hoge bloeddruk en groter geluksgevoel: jep, gek maar waar! Het is allemaal bewezen!

“Hallo Endorfines, en geuren, en kleuren en vrolijkheid en gezondheid!”


  1. Je hebt nu extra veel tijd om ervan te genieten, want altijd thuis!
  2. Je bespaart al genoeg geld door de sociale distantie en het sluiten van alle horeca dus een bosje bloemen kan er zeker vanaf.
  3. Je steunt de kwekers! Ook de Nederlandse bloementeelt wordt hard getroffen door het coronavirus. Doordat de export vrijwel volledig plat ligt worden veel bloemen vernietigd en de bloemen die wel verkocht worden gaan voor bodemprijzen weg. Laten we elkaar steunen!
  4. Lelijke bloemen bestaan niet!
  5. Elke bloem heeft een eigen betekenis, zo staat een rode roos voor liefde, de witte roos voor puurheid en eerlijkheid. Heerlijk om uit te zoeken wat jou bos betekent (want: tijd over opeens)

Nog leuker is het om bloemen weg te geven! Zeker nu! Wie kan er nu wel extra steun of vrolijkheid gebruiken? Misschien iemand die in de zorg werkt? Of iemand die eenzaam of kwetsbaar is? Just do it! Ze zullen je eeuwig dankbaar zijn!

IMG_1248

Chapter You

“Al wandelend naar meer rust in je hoofd” Dat is waar Chapter You voor staat. Hoe? Wandelen zorgt er namelijk voor dat je van je hoofd naar je lijf zakt, beter naar je intuïtie leert luisteren en het vergroot je creativiteit door jouw vraagstukken letterlijk in beweging te zetten. Vanuit hier ontstaat de rust, energie en ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je echt gelukkig van wordt. Het is tijd voor jou, tijd voor Chapter You!

Meer over Chapter You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Instagram @chapter.you